27 d’abr. 2009

Via Mompart a la Miranda de les Boïgues. Agulles, Montserrat


Aquest dissabte les previsions eren de pluja i varem decidir quedar-nos aprop de casa.
La via Mompart a la Miranda de les Boïgues és una d'aquelles clàssiques que jo havia fet als 17 anys amb bota rígida i clavant, que molts anys més tard havia repetit un cop ja havia estat re equipada i que tenia ganes de tornar a fer.

Varem coincidir a peu de via amb una cordada de Terrassa ( En Josep Berenguer i dos més) i nosaltres varem entrar per la primera tirada de la via Grimpanautes, més directe i equipada amb bolts, mentres que ells ho feien per la via original i fent el llarg i una mica exposat flanqueig de la primera tirada original.
Finalment ens trobàvem tots a l'amplia 1a reunió i els uns darrera dels altres continuàvem junts amunt.
Al darrera pujava una altre cordada i més tard diferents cordades escalaven l'agulla per altres vies, vaja que molta gent va tenir la mateixa pensada !!

La nostra primera tirada te un pas molt finet, que no és obligat, i quan arribes a la reunió,
( a uns 15 m) cal flanquejar 5 m a l'esquerra per entrar a la R1 de la via Montpart. La segona tirada de la via continua per l'esquerra a trobar un diedre que assegurat amb bolts i algun ferro vell ens portarà a la còmoda segona reunió. La tercera tirada és el diedre que parteix l'agulla de dalt a baix i que està equipat amb bolts i algun ferro vell. La roca està una mica descrostada en algun pas i cal anar-hi en compte.


Vista de la paret des del refugi Vicenç Berber

El Jordi sortint de la R2 per fer la tercera tirada.

3 cordades fent l'agulla per diferents vies.

20 d’abr. 2009

Fi de temporada a Cerler

Per aquest cap de setmana, la Marta i l'Enric ens havien proposat aprofitar una oferta d'hotel + forfait a Benasc/Cerler i acomiadar junts la temporada de pista ( de fet ells encara pensen tornar a la Masella) .Així que amb la Neus el Manel i l'Anna Maria varem anar cap a Benasc i varem poder gaudir de dos dies de sol i bona neu, d'aquells que fan historia !!



Els cims de les Maladetes, l'Aneto, Tempestats... ben nevats al fons, auguren encara una temporada llarga d'esquí de muntanya.

Com que era el darrer cap de setmana de la temporada, l'Estació de Cerler havia organitzat un seguit d'activitats pels clients. Una d'elles consistia en regalar forfaits a aquells que baixessin esquiant en banyador !!
Varem ser més de 100 els que ens varem atrevir a despullar-nos i a baixar en banyador. La veritat és que hi havia unes quantes noies joves en biquini que es feien mirar ( ara no recordo si esquiaven gaire bé però...)

Calia aprofita l'oportunitat i tenir una excusa per tornar l'any proper !!








Però, a part de fer el friki en banyador, calia aprofitar la bona neu pols que hi havia.
Així que ens varem carregar els esquis a l'esquena i pujant per una de les carenes, varem anar a buscar un fora pista amb una neu pols d'aquella que recordes durant molt de temps ( i estem en el mes d'abril !!!)


10 d’abr. 2009

Esquiant pels Alps

Aquestes festes de Setmana Santa hem tornat a l'Alberg de Seez, al costat de Bourg Sant Maurice, per anar a esquiar a les estacions que toquen a aquella vall.


El primer dia a l'Alberg de Seez, veient el partit i la victòria del Barça contra el Màlaga, 0-1 !!!
el darrer dia varem poder veure, pel canal France-1, la gran victorià del Barça davant del Bayer de Munich, 4-0 !!

La Neus a Val d'Isère amb la Grand Motte al fons.

Saltant per les rampes de les Arcs

Fent "esquí aquàtic" per la piscina de les Arcs. Tota una experiència, principalment per aquells que acaben caient i en surten ben molls !!!
Tota la colla dinant a Tignes

La família al complert als peu de la glacera de la Grand Motte
Als peus de l'Aguille Perse ( Agulla foradada) de Tignes, abans de començar el llarg descens fins el cotxe.
Prenent una tassa de xocolata calenta a una cafeteria de la vessant italiana de l'estació de la Rossiere/Sant Bernard