25 de gen. 2016

Via de les 5 feixes


Aquest dissabte amb el Toni anavem a Alòs de Balaguer però la boira que hi havia a la vall ens va fer girar cua i cercar una paret més alta a on la boira no hi fos present. Així va ser com vàrem decidir anar a Vilanova de Meià i pujar fins el Pas nou per tal de fer algunes millores a "la via de les 5 feixes" que fa pocs mesos que vàrem obrir.
Aquesta, com el seu nom indica, és una via que va cercant els panys de roca que hi ha separats per 5 feixes abans d'arribar a la carena del cim. És per tant una via discontinua però amb trams d'escalada molt macos i interessants. La tirada més llarga i maca és la 4a. però la 2a i la 5a també ens faran gaudir tot i els escassos metres de roca.
La graduació de la via ve donada pels passos més dificils de cada tirada, que sovint es poden fer en A0, i la resta de la tirada és més fàcil.
Vàrem millorar amb un clau les assegurances de la primera tirada i, com que la via va cercant diferents panys de paret, vam posar alguna fita i marcar l'inici de les tirades per tal de facilitar el trobar la línia correcte i no entrar en alguna de les altres vies del sector. També vàrem posar un passamà a la part superior de les cordes fixes que s'utilitzen per baixar, per tal de protegir l'accés d'una possible relliscada.
Per la baixada caminarem de la R.6 a la R.5, farem dos rapels fins la R.3 i anirem a cercar les cordes fixes per acabar de baixar fins la canal que ens deixarà a la carretera.










 
 Foto cordada

20 de gen. 2016

Abella de la Conca



Aprofitant el bon temps que fa aquest hivern, amb el Toni vàrem fer la 1a repetició integral d'aquesta via.
La via està equipada amb molts ponts de roca i parabolts tot i que és recomanable portar un joc complert de friends. Per arribar al peu de via cal entrar al poble de l'Abella de la Conca i pujar fins l'esglèsia, des d'alli neix un corriol que passa pel costat del diposit d'aigua i porta a la base de la paret a on hi ha nombroses vies d'esportiva. Caldrà anar resseguit tota la paret fins que passats uns 15', a comptar des de l'esglesia, trobareu el peu de via.
Pel descens hi ha una instal.lació que ens permetrà fer un rapel de 45m per la cara Nord de la paret i tot seguit baixar fins el poble tot resseguint la feixa /tartera que passa per sota de la cara Nord. ( passarem pel costat de l'inici de la via ferrada)

Aquesta via és discontinua ja que està trencada per força feixes, que superarem caminant o grimpant sense dificultat, per anar enllaçant els trams d'escalada, essencialment per plaques de roca molt bona.
Dels 400m que te la via, uns 100 els farem caminant i grimpant i els 300 restants escalant.
A destacar la 8a. tirada com la més maca.
Aquesta és una via que no tindrà massa interès pels que cerquin la continuïtat i la dificultat en l'escalada però serà interessant per aquells a qui els hi agradi fer una via llarga, que ressegueix tota la paret sense masses dificultats i amb un cert grau d'aventura

 Primera tirada.

 2a. tirada

 La 4a. tirada puja per una mena de canal.

 5a. tirada.

 Superant el desplom de la 5a. tirada.

 La placa arrampada de la 6a. tirada.

 Inici vertical però fàcil de la 7. tirada

 Superant els passos finals de la magnifica 8a. tirada.

 En la 10 i penultima tirada.

12 de gen. 2016

Via del niu i via de la canal



Aquestes festes hem escalat menys del que hauriem volgut però també hem tocat paret i hem retornat a la Codolosa.
Amb el Toni aquest dissabte vàrem estar escalant aquestes dues vies que estan força equipades tot i que haurem de portar algun friend per millorar-ne la seguretat.

La via del niu puja a la dreta d'una via equipada amb parabolts i aprofita la 1a reunió d'aquesta via i fa la segona uns metres més amunt.

La via de la canal, que te tres tirades, aprofita la R.2 de la via del niu per fer la seva R.1, fa la segona reunió en un arbre i la tercera en un pont de roca dalt de l'agulla cimera. Per baixar és pot fer caminant per la drecera del fra Garí que passa pel costat mateix, o bé desgrimpant la 3a tirada i rapelant fins a peu de via.

 1a. tirada de la via del Niu.

 2a. tirada.

 1a. tirada de la via de la canal


Darrera reunió de la via de la canal