17 de jul. 2010

Montserrat. Gorra Marinera i Magdalena inferior


Aquest divendres amb el Jaume varem tornar a buscar l'ombra i la fresca a la zona dels Gorros.
Pujant amb el funicular de St. Joan varem coincidir amb la gent del "The puretas climb" que anaven a la Magdalena inferior i amb qui ens trobaríem més tard escalant en aquesta agulla.
Nosaltres varen començar a la Gorra Marinera a on hi havia 2 cordades que anaven a fer la via Sragantanes que ha estat reequipada amb parabolts en un curs sobre equipament. En una de les cordades hi anava el Toni, company habitual del Joan Asín
Nosaltres vàrem començar la tarda fent un combinat de vies. Vam començar per una de les vies d'esportiva que hi ha a l'esquerra de la paret i varem acabar fent el darrer tram de la via Pel Davant. D'aquesta manera surt una via, llarga, ben assegurada, força vertical i amb passos de V i algun de V+.

Acumulació d'escaladors un divendres tarda !!

El Jaume en els pasos molt verticals de la darrera tirada

3 cordades a la Magdalena inferior fent les vies : Rataplan, la que hi faltaven espits i la Sebastià Patiño.

Preparant el rapel de la Gorra





A continuació ens dirigim a la Magdalena inferior a fer la via "Albert Busquets". Aquesta via, que comença a on hi ha un químic i les lletres AB gravades a la roca, puja a la dreta de la via Apia( parabolts verds).
Nosaltres, amb cordes de 60m, la varem fer en dues tirades. El primer bolt el trobem a 10 m del terra. El pas clau de la via el trobarem quan cal superar un desplom que hi ha a 25m del terra. La roca és molt bona i les assegurances, que son bolts, allunyen molt.

En el pas clau de la via

El Jaume arribant a la R1 de la via Albert Busquets.

Iniciant la 2a. tirada.

Dalt del cim de la Magdalena inferior

Dalt del cim ens trobem amb el Dani (the puretas climb) i la seva companya que han fet la via "La que hi faltaven espits". Nosaltres rapelem amb les cordes d'una parella d'escaladors que amablement ens ho deixen fer i, aprofitant que a les 8 encara queda estona de llum, fem una tercera via que em sembla que és la "Amnistia". La via està assegurada amb bolts i comença uns 5m més avall de la via Epitafio. Però possiblement varem fer una barreja del recorregut de diverses vies



Al inici de la via hi ha un pas potent de 5+ i a continuació fem 55 m de IV+ molt disfrutons, assegurats amb bolts i bona roca, fins arribar de nou a la instal.lació del rapel.
Finalment arrivabem contents al monestir quan ja començava a fer-se fosc, i després d'una tarda molt ben aprofitada i d'escalar uns 270m de molt bona roca.

En els darrers metres de la via. Foto presa pel Dani (The Puretas Climb)

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Joan, aquí teniu 4 fotos de la Amnistía: http://picasaweb.google.com/thepuretasclimb/MontserratMagdalenaInferior

Fins a la propera ;)

Jaumegrimp ha dit...

Joan, una bona tria de víes aquesta tarda! aquest cop he gaudit d'uns llargs molt bonics i que "em faltaven", el proper dia t'ens la cervesa pagada!

Joan Baraldes ha dit...

Danny Moltes gràcies per les fotos. A veure quan tornem a coincidir escalant .

Jaume, en prenc nota, que amb aquesta calor una cerveseta sempre entra molt bé !!