28 de juny 2013

Vies "Mingo-Arenas-Sorolla" a la Magdalena inferior i "Dr. Anton" a la Magdalena superior



Foto del bloc de la panxa trepadora

Aquest dimecres amb el David vam pujar a Gorros i com que ell te l'espatlla lesionada vam triar una parell de veis a on no cal tibar gaire. Aquesta vegada em va tocar repetir vies ja que jo ja les havia escalat i en canvi ell en va poder apuntar dues més a la llista de fetes.
La M.A.S. la varem restaurar  i escalar fa uns anys amb el Toni Aymamí. Encara que en realitat la línia que surt a la ressenya que he penjat sembla ser que és una combinació que enllaça  dues vies, la M.A.S. i la "Bi Potens" ja que la M.A.S. possiblement seguia recte per la línia per on anys més tard es va obrir la Sebastià Patiño.
Material: 8 cintes

Els parabolts de la Dr. Anton van ser trencats fa uns mesos però ha estat de nou re-equipada. A mesura que es puja es van trobant els esparracs petats al costat dels nous reposats.
La 1a tirada es fa caminant i és millor enllaçar-la amb la segona que és molt fàcil, però si com va fer el David enllaces la 2a.amb la 3a. les cordes tenen molt fregament i acabes tibant com una mula per entrar a la R.3. La 4a. tirada és la més difícil i maca i la 5a. torna a ser fàcil.
Material: 12 cintes.

Tarda ben aprofitada i escalant amb una temperatura molt fresca que no semblava que estiguéssim a l'estiu.


 El David a la primera tirada de la M.A.S. el 1r. parabolt està a uns 10 m del peu de via i costa de veure des de les escales.


 En el flanqueig de la 2a. tirada. Molt aeri però amb bona presa !!
 El David a la 3a. tirada.

 El David va enllaçar la 2a i la 3a tirades i va patir força per arrossegar les cordes abans d'entrar a la R.3.

 Arribant a la R.3

escalant la 4a. tirada.

 Entrant a la R.4. El tram més vertical i maco de la via.

Inici de la 5a. tirada.

 La vista des de la darrera reunió.