18 de nov. 2013

Via " Incondicionals de Malanyeu"




Aquest dissabte el mal temps feia preveure que no podriem escalar però la tossuderia del Toni, que ens ha portat a Malanyeu, a fet possible allunyar els mals auguris i que passessim un matí agradable escalant i obrint una via nova.
Jo encara arrossego una mica de dolor de la lumbàlgia que la setmana passada no em va deixar sortir de casa, i el Toni no te el genoll bé del tot, així que mentre el Jordi i el Joanet anàvem a fer la via "Tocant el cel"  de l'Amadeu Pagès, nosaltres volíem escalfar-nos i anàvem a repetir la via de la Carla.
Un cop feta la via i contents d'haver pogut escalar tot i els núvols que ens envoltaven, i mentre rapelàvem, jo m'anava fixant en el pany de paret encara lliure que puja a la seva esquerra i, un cop a peu de via, li proposava al Toni obrir una nova línia però sense cap expansió.
Dit i fet, després de barallar-nos amb la paret tot cercant emplaçaments per ponts de roca i netejant una mica la línia, ha nascut una nova via de 35m. que va a parar a la R.1 de la via Carla i que ha quedat equipada amb 10 o 11 ponts de roca. Per repetir-la podrem colocar friends i tascons per incrementar les assegurances que hi hem deixat i que esperem que ningú s'emportí  ( son bagues i cordinos que no faran més ric a ningú )
La nostra intenció és continuar aquesta via fins a dalt i per tant que tingui entitat pròpia i no sigui únicament una variant d'entrada a la via Carla.
 El nom de la via, "Incondicionals de Malanyeu" l'hem posat pensant en l'amic Amadeu Pagès, gran defensor de l'escalada sense expansions i autor de moltes de les vies clàssiques d'aquesta paret.

La Carla se'n va a la selva

 1a. tirada de la via de la Carla.

Inici de la 2a. tirada.

 El Toni entrant a la R.2  caminant pel tram que va inspirar el nom de la via .


El Toni fent la 3a. tirada


" INCONDICIONALS DE MALANYEU"



 El Toni fent la nova via.


Si en comptes de fer el rapel a la R.1 de la via de la Carla el fem a l'alzina que hi ha a sota, es pot arribar al terra amb 1 sola corda de 60m.

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Alça! així que vau poder escalar? nosaltres ens vam fúmer de fàstic veïent ploure al Bruc primer i mes tard a Collbató, fins que la persistent pluja ens va fer tornar a casa amb la cua entre cames GRRRR!!!
Es veu una entrada prou maca aquesta, a veure si la pots acabar i així ja tenim una altra via per disfrutar-

Joan Baraldes ha dit...

Ei Jaume,
Tot i que no ens ho podíem imaginar, a Malanyeu vam tenir estones de sol i tot !!
A veure quan hi podem tornar per acabar-la.
Salut i a escalar

Mingo ha dit...

Enhorabona per la incondicionals a veure si podeu acabar-la sense expansions.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Mingo,
Si més no ho intentarem

Salut i a escalar

Amadeu ha dit...

Molt grata noticia!!!
Aquests panys de Malanyeu tenen una clara vocació a ser pujats sense foradar la roca.
Moltes felicitats!!!

Amadeu