7 de jul. 2014

Vilanova de Meià. paret de Zaratrustra. via " Mar de núvols"







Aquest dissabte pugem a Vilanova a la recerca de l'ombra de la paret de Zaratrustra que la tenim assegurada fins les 12 del migdia, temps suficient per fer la via Mar de núvols. Ja fa anys que jo havia escalat aquesta via en un parell d'ocasions i la recordava com a molt maca. Els companys es van posar a la clàssica Txubascos Baskos i la van trobar extremadament polida i gens recomanable.
Nosaltres vam gaudir de valent en aquesta via, amb una roca encara prou adherent i assegurada amb parabolts, posats en algun tram a força distancia, però que si us cal es poden reforçar amb friends.
Al inici de la via hi ha una línia de parabolts de 8mm que us poden confondre ja que "la mar de núvols" puja per l'esquerra del pany de paret. El pas més difícil d'aquesta tirada el trobarem a l'entrada de la R.1.
La segona tirada comença amb uns desploms que estan assegurats amb dos parabolts situats, al meu entendre, massa a l'esquerra..... Un tros més amunt trobarem una placa molt vertical que gràcies a la bona roca i les excel·lents preses es pot fer gaudint al màxim de l'escalada.
La tercera tirada comença molt fàcil fins a una placa llisa de poca presa que ens fa rumiar la manera de superar-la per entrar a la R.3
La quarta i ultima tirada és la més difícil, amb passos extraplomats i que costen de fer. Jo aquí vaig tibar de cintes (A0) per poder superar els 3 metres claus de la tirada.
El descens el farem amb 2 rapels de 60 m que ens deixen uns 20m més avall de l'inici de la via. Aprop d'on comença la via "parchutti di colori" i que creua la via Txubascos bascos.

Un cop acabada la via i mentre esperem que els companys baixin, escalem la via de la nostra dreta i fem reunió a la R.1 de la mar de nuvols que està equipada amb anelles de rapel.

 El Toni a la 1a. tirada de la Mar de Núvols.

Encarant l'extraplom del inici de la 2a. tirada.

 El Toni en els passos difícils de la 3a. tirada.




 Lluitant a la 4a. tirada amb els passos més difícils de la via.

 Escalant la via que puja a la dreta de la Mar de Núvols.

  El Jordi a la Txubascs Bascos.

Com que tot i que el sol ja toca la paret, els núvols esmorteixen la calor, decidim allargar la matinal i anem al Pas Nou per escalar un parell de vies d'una placa que hi ha a tocar la carretera.



La via Homeopatica terapeutica i creiem que la Free Tibet. Ambdues vies comencen arrampades però acaben amb un passet de V a la part superior.








1 comentari:

Mingo ha dit...

La txubasqus ja quan la van obrir la roca tenia trams molt polits, no ho recordo perquè crec que encara tenia cabell, però crec que hi ha trams que va per un mirall de falla.
Veig que ja us ho sabeu per buscar l'ombreta. Felicitats