20 d’oct. 2014

La Pertusa. vies Ponent i Spectra


 Aquest dissabte amb el Toni, el Jordi i el Joanet vam anar a descobrir una zona d'escalada relativament nova, unes parets que hi ha a sobre l'ermita de la Pertusa ( Corçà) a on el Remi Bresco hi va obrir varies vies el 2013.
A la noche del loro hi trobareu les ressenyes originals.

Nosaltres hi vam anar amb la intenció de fer 2 o 3 vies que estan força aprop , en funció del que trobessim, i finalment vam escalar les vies Ponent  i Spectra.
El sol i la forta calor finalment ens va fer tornar al cotxe i anar a cercar la cervesa al bar de Corçà.


Per arribar al peu de les vies vam haver de recular uns 200m des de l'aparcament i intuir el camí, ja que no hi ha fites que el marquin.

El Jordi i el Joanet van començar per la via Spectra, que per mi és la més maca de les dues, ja que te una dificultat més equilibrada i és molt variada. 
El Toni i jo començàvem per la via Ponent.
La 1a. tirada comença amb uns 20 m fàcils fins arribar a un desplom en el que jo no vaig saber trobar el pas i vaig fer un Ae per superar-lo.
30m 4 parabolts V+(Ae)

La 2a. tirada és la més difícil perquè és molt vertical i amb les assegurances allunyades, et fa escalar molt concentrat, tant per la dificultat de l'escalada com perquè la roca no està encara prou sanejada i no saps mai si totes les preses aguantaran. Te una sortida molt explosiva que jo crec que és un 6a i a on hi podrem posar un camalot del 4.
45m 6 parabolts V+ 6a obligats.

La 3a. tirada només te un pas finet a la sortida i la resta és molt fàcil fins arribar a la carena a on hi trobarem la reunió des de la que podrem rapelar.
30m. 1 parabolt V+

Descens: 1 rapel de 30m, un de 45m i un de 30m
Material: Joc complert de friends

Un cop acabada aquesta via, vam la fer la Spectra que puja uns 10m a la seva esquerra i que utilitza la via Ponent per rapelar.

1a. tirada  surt amb un clar flanqueig a l'esquerra per anar a passar pel costat d'una alzina i continuar fins la R.1 molt còmoda.
30 m. 2 parabolts. V

2a. tirada, comença per una fissura que es deixa escalar prou bé fins que esdevé una xemeneia que atacarem en diedre.
30m 1 parabolt . V

3a. tirada. Aquesta tirada és molt sinuosa i llarga i per tant caldrà utilitzar cintes llargues o les cordes no seguiran per culpa del fregament. Caldria fer-hi una R. intermitja. Comença amb una fissura que caldrà equipar, arribarem a una placa molt fina a on pujarem uns metres fins flanquejar a la dreta per deixar la fissura i anar a cercar l'esperó a on hi trobarem passos molt fins i difícils. La R.3 està a l'aresta però és millor fer-la abans aprofitant algun arbre dels que trobarem en la part ja més fàcil de la tirada.
50m 6 parabolts V+
Via molt recomanable.


 Inici de la via Ponent.

 El Toni a la 2a. tirada de la Ponent, un cop superada la fissura inicial.

 Atacant l'únic tram difícil de la 3a. tirada.

 La cordada del Jordi i el Joanet a la via Spectra.


 Inici de la via Spectra.

 Escalant la fissura d'inici de la 2a. tirada.


 El Joanet a la primera tirada de la via Ponent i el Toni a la segona de la via Spectra.

El Toni al inici de la 3a. tirada.




2 comentaris:

JOSE LUIS ha dit...

Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de rutas o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
plantararboles.blogspot.com.es
Se trata de una manual breve y sencillo para que los amantes del monte y del campo podamos reforestar, casi sobre la marcha, aprovechando las semillas que nos dan los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
Salud,
José Luis Sáez Sáez

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia José Luis,
Moltes gràcies per la informació. Molt interessant.

Joan