20 d’abr. 2015

Obrint via a Alòs de Balaguer.




Aquest dissabte amb el Toni vàrem tornar a Alòs de Balaguer per continuar equipant la via que fa un més havíem començat a obrir.
Quan vàrem arribar a l'aparcament ja hi havia 3 cotxes i més tard en van arribar 3 més, així que la paret estava plena de cordades i les vies dels galls treuen fum, senyal inequívoca que a la gent els hi agraden.
Una cordada amb el Jordi Martínez estava ja a la 4a. tirada de la via Los Misteris del Pepegall, i més tard n'hi pujaria una altra, una cordada amb el Joan Jover va anar a la via "Sordenes mon guef" i més tard n'hi aniria una altra. En Joan Oliva i el seu company van fer la NiK Gall-lastir i a continuació la Canto por Soleares .... Vaja un ple total.
Nosaltres ja teníem la primera tirada oberta de la nostra via i vam començar a treballar en la petita placa de la segona tirada, tot i que no la podíem sanejar, que és el que més li convé per la roca trencada que te, ja que podia ser perillós per la gent que hi havia a sota.Vam fer la 2a.reunió en un arbre i vam continuar caminant fins el peu de la gran placa superior. La R.3 es farà d'un parabolt dos metres per sobre d'on comencen les altres vies per no haver de coincidir amb altres cordades.
La 4a. tirada surt en clara diagonal a la dreta tot separant-se de la via "Los Misteris del Pepegall" i fa reunió 30m més amunt, a sobre d'una sabina, a la mateixa alçada que la via veïna i uns 5m a la seva dreta.
La 4a. tirada continua, ja més vertical, per la placa diedre fins que uns 25m més amunt s'acosta a la via del Pepegall i cal fer un canvi de placa a la dreta. En aquest punt es va arrencar una pedra de grans dimensions que per sort vaig poder aguantar amb les mans i el genoll evitant que li caigués a sobre del Toni. Amb la sort d'estar assegurat d'un parabolt que havia acabat de posar, em vaig poder despenjar amb la pedra agafada amb les dues mans fins la R.4 i llençar-la avall sense perill pel Toni.
Aquí va acabar la nostra feina del dissabte.
Continuarà.

 El Toni escalant la 1a. tirada i la cordada del Joan Jover a la via  "Sordenes mon guef"

 El Toni obrint la 4a. tirada.

 El Toni a la R.4 i la cordada del Joan Oliva a la R.4 de la" Nik Gall-Lastir"

 Obrint la 5a. tirada

 Arribant al punt més alt abans que s'arrenqués la pedra.

 Baixant aguantant la pedra amb les mans i les cames per no matar al Toni !!