29 de set. 2015

"via d'estiu" i " la via del tronc"

Una setmana més tornem a pujar a la Nou de Berguedà per acabar d'obrir la via que tenim a mitg acabar.
Aquest dissabte obrim la primera tirada de la que serà la línia difícil de l'aresta i que puja al costat de la que vàrem escalar fa unes setmanes tot cercant llavors la línia més assequible.
la 1a. tirada surt igual que en l'anterior ocasió, des de la mateixa pista forestal però puja recte, cercant el desplom, amb preses molt bones i equipada amb tres parabolts.
Ara queda, unint-la amb les tirades ja equipades els dies anteriors, una línia que li posem per nom " via d'estiu" perquè queda a l'ombra durant tot el matí, i que te tres trams difícils a on caldrà fer-hi algun pas d'A1 i Ae.
Així doncs ens seran necessaris els friends per assegurar-nos allí a on els parabolts o els ponts de roca que hi hem deixat estan molt lluny.

Obrint la primera tirada

Un cop acabada la feina en aquest primera part de l'aresta dels cingles de la Creueta, vàrem pujar a la segona part, allí a on hi ha el corriol que va de la casa d'Espades a la casa de la To tot partint l'aresta en dues parts.
Aquí el Toni recomença la feina que vàrem deixar l'altre dia, arrel de la seva caiguda, i acaba obrint un via que ressegueix diverses fissures i diedres.
Com que per arribar a peu de via hi havia un pi caigut que barrava el pas pel corriol, el vàrem tallar i  la part serrada la vàrem colocar a la fissura de l'inici de la via, i és aquest és el motiu que identifica i dona el nom a la via.


Via assegurada amb 5 parabolts i diverses bagues.  caldrà portar el joc de friends.

El Toni obrint via des del punt a on va caure la setmana passada. El tronc que dona nom a la via enquestat a la fissura inicial.


 Assegurant un flanqueig delicat.

 Netejant la fissura del darrer diedre de la via


Ara podrem fer l'aresta dels cingles de la Creueta tot seguint una línia que no supera el V o bé escalar-la per una línia difícil en la que caldrà fer passos de Ae i V+.
Podem escalar només el primer tram de l'aresta o bé tota sencera.
Podem fer "la via d'estiu" i després pujar pel camí fins el corriol de la casa Espades a fer les vies Matins a la fresca, la via del tronc i la de l'aresta que va obrir l'Amadeu. ( 3 vies vies amb un mateix rapel per baixar)

Hem començat un nou projecte i vist varies línies més , però tot això ho deixarem per a més endavant.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

I el tronc encastat? és per assegurar-s'hi?

Joan Baraldes ha dit...

Ei Jaume,
No, és per donar color a la via, je je je, tot i que es pot fer servir per superar-te i fer un pas.