16 de nov. 2008

La via del Guillem, amb "torna"


Avui tocava anar a conèixer la zona del Tossal de la Feixa (pics de Coniller). La via escollida era la "de'n Guillem" i la previsió era que, un cop acabada la via, faríem un rapel per la "Directa Avatar" i també faríem les dues ultimes tirades d'aquesta via. I així ho hem fet, per tant ha sigut una via amb torna, com quan fa molts anys al anar a comprar una barra de pa, com que no solien arribar al kilo, et donaven un tros més de pa per acabar de fer el pes ( la torna).

La via està mooolt assegurada i això permet escalar sense patir-hi gens i apurar fins a on el coco i els braços t'ho permetin. És doncs una bona via per provar de fer passos en lliure que, en altres vies menys assegurades, potser no gosaries fer. La roca és bona i, tot i que en la primera tirada hi ha molsa, disfrutes molt de l'escalada.

Aproximació: El cotxe cal deixar-lo aparcat en el punt a on la pista vol començar a baixar, aproximadament un km després del Mas Santaeularia. (veure foto).


De fet es pot pujar per la pista 4x4 fins a l'entrada del camp d'ametllers. A partir d'aquí el camí està molt ben indicat amb fites i punts vermells que cal seguir fins que s'arriba a tocar de la paret. Llavors els punts que trobem fins a peu de via son de color groc.
Nosaltres hem tardat 1h5' per arribar a peu de via.

La 1a tirada amb una mica de molsa a la roca.

El Jordi a la segona tirada fent uns passos d'A1
Superant la bonica tercera tirada
A la còmoda 5a. Reunió
Ja som al cim
El Jordi rapela 50 m. fins a la corda que uneix les dues vies per una feixa que hi ha a la part alta de la paret. D'aquesta manera podrem escalar dues tirades més.
Aquest interessant opció no és recomanable si hi ha altres cordades a sota, ja que la caiguda de pedres pot ser perillosa.
Descens: Es fa, literalment per la cresta !!

I seguint els punts vermells fins arribar al coll a on, una gran fita, ens marca el punt per on cal anar baixant fins a trobar el camí de pujada.

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Hola Joan. Suposo que la tònica de la via en quant assegurances deu de ser semblant a l'avatar bolts grocs i abundants. La directa playboy no la conec. Està tan equipada?
Crec que aquest dissabte el meu company d'escalada va anar a fer l'avatar.
Felicitats per l'activitat
Salut i fins la propera

Joan Baraldes ha dit...

Hola Mingo,
A la via del Guillem hi ha molts bolts de color groc. Pel que fa a la Playboy crec que està poc assegurada i que cal que te la treballis.
La zona és, tal i com deies, preciosa, val la pena visitar-la i te moltes possibilitats per obrir-hi.
Salut i veure si algun dia coincidim
Joan