21 de febr. 2010

Malanyeu

Aquest dissabte, aprofitant una finestra de bon temps, com diríem si estiguéssim d'expedició, l'Eduard " Escalatroncs" m'ha acompanyat a escalar a Malanyeu i alhora ha descobert un indret que, per la seva bellesa, no deixa indiferent a ningú quan el coneix.
Els "blocs" tenen coses molt positives i una d'elles és que et permeten conèixer a nous companys de cordada amb qui compartir alló que a tots ens agrada, l'escalada. Amb l'Eduard, a qui fins ahir no coneixia personalment, havíem quedat per mail per anar a escalar junts i comentàvem, quan ja de nit arribàvem al cotxe, allò que tots vosaltres segur que heu pensat més d'una vegada, poder passejar per la muntanya un capvespre, després d'un bon dia d'escalada, quan la llum dona un color especial a la roca i el cansament de la jornada esdevé, fins i tot agradable, és un luxe que la gent que fem muntanya podem gaudir i valorar.
Una mica egoistament he portat a l'Eduard a fer un intensiu de les vies que vaig obrir a Malanyeu i, com que a mi em fa mal el braç, l'he "obligat" a anar de primer, així podrà criticar amb més coneixement de causa la feina d'equipador que vaig fer l'any passat.

Varem començar per la via fàcil, "la Carla se'n va a la Selva" per tal que l'Eduard tastés la roca especial de Malanyeu i gaudís d'uns metres d'escalada a on no pateixes en cap moment.
Varem fer la via original i la variant del rapel, total 4 tirades.

L'Eduard ens els primers metres de la via

l'Eduard assegurant-me des de la R3 de la variant del rapel

A continuació varem anar a fer la via "Neusnidó" amb passos més difícils i a on ja cal escalar força més.
Per saber que li va semblar a l'Eduard escalar a Malanyeu i les dues vies esmentades, haurem de llegir el seu bloc.
Jo, esperant que les critiques a les meves vies no siguin gaire severes, amb quedo amb la satisfacció d'haver conegut un nou company de cordada i d'haver gaudit d'un bon dia d'escalada que segur que repetirem.

l'Eduard superant els passos difícils de la 1a. tirada de la Neusnidó

l'Eduard sortint de la R2, la que es fa aprofitant la R. de la via Rock Suave.

l'Eduard superant el sostre de la darrera tirada fent honor al seu alies "d'Escalatroncs"

Iniciant el rapel amb les darreres llums de la tarda.

7 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ja tocava un dia amb solet no? i l'heu aprofitat al màxim pel que veig, a més aquí el vent de ponent no deuria tocar oi?
M'hagués agradat quedar en aquesta trobada, però tenia "deures" havíem quedat amb els del curs....un altre dia segur que podem quedar.

Anònim ha dit...

Veig que vareu aprofitar molt el temps. Supuso que l'Eduard va disfrutar ja que tot va acompanyar perquè el día fos magnífica a Malanyeu, i la Neusnidó es una bona vía.
Nosaltres varem estar sols a les Taules de la Llei fins gairebé les 15hores. Ja t'explicaré.
Una abraçada.
Jordi P.

Gatsaule ha dit...

Una bona feina! A més, dissabte s'hi estava prou bé pel Catllaràs! A veure si ben aviat se't millora el braç i et veiem tibar al davant, que escalant de primer és com més és gaudeix i segur que ho trobes a faltar, no?

Eduard ha dit...

Ep Joan!! Va ser una jornada prou complerta, el dia perfecte, el lloc genial i la companyia també. L'única pega va ser l'aigua i que no arribés a veure el Barça ;)

Mingo ha dit...

Enhorabona, mira que va acompanyar el dia. M'hagués agradar venir, però ja et vaig comentar.
Una abraçada, a veure la propera

joan asin ha dit...

Malanyeu és un bon lloc amb una escalada amb denominació d'origen, la Neusdinó fa molt bona pinta, queda apuntada.

Joan Baraldes ha dit...

Jaume, quan vulguis podem quedar. No tinc el teu telefon però si el del Toni Aymamí.
Jordi, ja m'explicaràs les tibades que tu i el Francesc vareu fer a les Taules de la llei.
Joan, el dia va ser perfecte i com tu dius, espero escalar aviat de primer, que si bé a vegades es pateix més, sempre es gaudeix més.
Eduard, el Barça tot i que va guanyar de 4, sembla ser que no va fer un gran partit. A veure si avui a Alemanya ho fa més bé. El proper dia, si cal portarem cervesa a la Camel Bac. !!
Mingo, ja ens hem trobat un parellde vegades a les parets, ara ja toca fer una via junts !!
Joan Asin, espero que quan hi vagis la via t'agradi i que siguis benevol amb la critica de la via

Salut i a tibar