23 d’ag. 2010

Malanyeu. Via Aina



Aquest estiu he estat equipant una nova via a Malanyeu. La setmana passada vaig convencer al Jordi Martinez perquè m'acompanyés a obrir els darrers metres de la via que tenia pendents i ara ja està acabada i es diu "Aina".
És una via senzilla, sense cap pretensió i que es fa molt rapidament, ja que amb 1h i poc més ja ets a dalt i per tant es pot complementar amb d'altres de la zona.
Després de la feina de neteja de blocs inestables i branques que entorpien el pas, la via ha quedat, especialment la primera tirada, plena de sorra que potser molestarà als repetidors que hi vagin aquests primers dies.
La via està equipada amb bolts, tot i que cal portar friends per aquells trams a on les fisures permeten una fàcil autoprotecció. En la darrera tirada hi ha un tascó que, al no poder-lo recuperar, l'hi varem deixar en la primera repetició de la via que vaig fer aquest diumenge amb la meva filla Aina.
Cada tirada veu trencada la continuitat de l'escalada ja que hi ha feixes que tallen la paret, tot i això, hi ha trams molt macos que et permeten fer una escalada en conjunt força interessant i variada.
La dificultat més gran la trobem en un pas de 6a- a la segona tirada però que també es pot fer en A0.
En els darrers metres de la 2a tirada i en la 3a. és a on haurem de posar més friends, però trobareu moltes fisures per fer-ho.
A peu de via hi trobareu us parabolt de color blau i el nom de la via que indiquen l'nici de l'escalada.
Les tres reunions estan equipades per rapelar. Per evitar que les cordes s'enboliquin quan feu el descens, jo recomano fer 3 rapels. 1 de 20m, 1 de 30m i un darrer de 40m.
Si aneu amb 2 cordes de 60m, podeu fer els dos primers amb una sola corda.
Esperò que la via Aina us agradi i que em feu arribar els vostres comentaris.

Peu de via.


Inici de la via i traçat de la 1a. tirada.

L'Aina arribant a la R.

l'Aina ens els darrers metres de la 3a. tirada

8 comentaris:

Llorenç ha dit...

Felicitats per l'apertura!

Estarà contenta l'Aina!

Ja no deu quedar paret no?

Anims!!

Anònim ha dit...

Bones Joan,
felicitats per la via! Aquesta "xapeta" a peu de via que apareix a la foto són molt interessant... m'agraderia que em diguéssis si les puc trobar per aquí, són les que hi havien al balcó?
salut
A. Chueca

Joan Baraldes ha dit...

Gràcies Llorenç.
L'Aina està contenta de tenir una via amb el seu nom i d'haver-ne fet la 1a repetició. Si algun dia hi vas ja em diràs que et sembla. Tens raó, ja no queda gaire paret per obrir noves línies.
Anonim.
Aquesta plaqueta és similar a les que es venen al balco de la lluna, però en concret aquesta és una de vella que vaig treure al equipar una via i, com que estava rovellada, la vaig pintar jo i l'he he utilitzat per marcar l'inici de la via.

Gatsaule ha dit...

Felicitats, Joan, t'hi devies rostir a l'estiu per aquí...

Alguna estona hi hauré d'anar amb el Toni, que la seva filla també es diu Aina!

Joan Baraldes ha dit...

Joan.
A partir de 2/4 de 6 de la tarda ja no toca el sol a la paret i s'hi està molt bé.

oriol ha dit...

ei Joan, un preciós regal! enhorabona...

la susi i jo no tenim cap filla que es digui Aina... pero segur que hi anirém... jejeje i amb qui segur també m'agradarà de disfrutar-la.

Una abraçada molt forta i molts records.

QUO ... preocupat. Com es posi de moda obrir vies amb noms de fills.. anem apanyats... Avui dia trobar 4 panys de peret per a 4 vies... es fa ja realment dificil, juaaaaaa!!

Amadeu ha dit...

Hola, trobo que es desperdiciar paret obrir vies en aquest terreny 100x100 autoprotegible.Malanyeu no es Montserrat i de sempre ha tingut una clara vocaciò d'autoprotecciò.Mes de trenta vies ho demostren. També es cert que hom te el dret d´obrir amb estil propi.A finals d'agost vaig tenir el plaer de pujar per allà on puja l'Aina sense fer servir cap parabolt. Assegurat generosament amb ponts de roca i muntant una sola i solida reuniò a mitja via en una sabina.La via es diu:Anèmica i es menys exposada que la versiò inox (ho sento). Si no t'agrada pots treure els ponts de roca. A mi el que no m´ha agradat es que per a encabir aquesta via hagis trinxat tanta vegetaciò.Ja creixera! oi?
Vaig disfrutar pujant per allà,gracies i esperó que reflexionis abans de taladrar parabolts al costat de generossos ponts de roca.Si un dia ens veiem ja et passare el bicoin que vaig trobarme al darrer llarg.
Gaudeix i grimpa! Amadeu

Joan Baraldes ha dit...

Gràcies pels teus comentaris Amadeu.
Trobo molt bé que hagis pujat per la via Aina sense utilitzar cap dels parabolts, de fet el company de cordada que em va ajudar a obrir el darrer tram de la via també ho va fer.
Si tu hi has deixat ponts de roca, em sembla bé tot i que ara algun dels repetidors diran que està sobreequipada. je je je.
Com ja et vaig dir en una altra ocasió, m'agradaria poder coincidir amb tu i fer alguna de les teves vies.
Pel que fa a la vegetació, pensa que quan podés les branques d'un arbre, després criex més fort.
Si vols que quedem em pots enviar un mail
salut i a tibar