11 d’abr. 2011

Travessa integral de Gorros


Aquest diumenge, com que el turmell encara no el tinc prou bé, vaig pensar que em calia escalar vies sense gaire aproximació i li vaig proposar al Miquel d'anar a Montserrat a fer la travessa dels Gorros per vies fàcils i curtes.
Dit i fet, varem començar per la Gorra Marinera, per una via de la cara sud que em sebla que es diu "0". La via està assegurada amb espits i no te gaire dificultat. (70m IV, III)
Tot seguit rapelem i en posem a la via Àpia, aquesta és una via molt maca que ja et fa escalar força més, amb passos plaents i moviments segurs per la bona roca que te. (80 m V)
La següent agulla és l'Ullal de la Magdalena i la via escollida és la via Atila, (30m de V) i de roca bona.
A continuació anem a la Magdalena superior a fer una via que jo encara no havia fet, la Puretas, (80m IV) que és molt fàcil i no te gaire interès. Puja paral·lela a la Superfrió que, tot i ser també fàcil, és molt més maca i te millor roca.
Finalment escalem el Gorro Frigi per la via Guzman/Silva ( 90m IV,V) i amb aquesta via acabem la travessa integral dels gorros. Ha sigut una jornada intensa, pujant a les 5 agulles per 5 vies curtes i fàcils, però fent una escalada d'uns 350m enllaçats en travessa, que feia molt de temps que tenia ganes de fer i que de ben segur repetiré per altres vies, de les moltes que hi ha en aquestes 5 agulles dels gorros.

El Miquel en els metres inicials de la via "0"


Sortint de la R1. de la via Àpia

Arribant al cim de l'Ullal per la via Atila

1a. tirada de la via Puretas

Escalant a l'ombra per la via Guzman/Silva

4 comentaris:

joan asin ha dit...

Bona excursió vertical....

Manel&Ita ha dit...

veig que poc a poc et vas recuperant, bones escalades!!!

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona! veig que el peu tolera prou bé les teves maratons.

JAUME ORS ha dit...

... interesant aquesta opcció de fer els Gorros. A cuidar-se !!!