17 d’oct. 2011

Cap de Ras. Vies " Montsiciana" i "Blues del gamarús"





Aquí trobareu una bona ressenya dels "Kutres"

Aquest diumenge vaig anar amb en Mingo a escalar a Ager La via Montsiciana, de 4 tirades, aquesta és una via molt maca i, al ser curta, es pot complementar amb alguna de les vies de “l’Agulla de l’embut” que hi ha a pocs metres a l’esquerra. En concret nosaltres vam fer la via “ Blues del gamarús”

La roca és molt bona. La via està assegurada amb parabolts, només cal portar unes 10 cintes exprés i algun friend petit i mitjà. Trobarem una M i una fletxa dibuixades a peu de via. Les tirades son més curtes de 40 m.

Dades generals

- Via: “ Montsiciana” 140 m 6a, ( A0/V+ obligat)

- Oberta: per Marcos Diaz i Olga Serena 2007

- Zona: Ager. Cap de Ras.

- Orientació: Sud Est

- Equipament: Parabolts de 10 mm, ponts de roca i 2 ferros

- Material necessari: 10 cintes exprés. Friends petits i mitjans. 1 estrep pot ser útil

- Aproximació: Des de l’aparcament, al costat del gran bloc que hi ha a la pista, pujarem per un corriol que comença 25 m abans del bloc i que ens porta fins a peu de paret en 15’.

- Descens: Un cop a la R.4 pugem caminant resseguint l’aresta a l’esquerra ( Oest) uns 250 o 300 m i unes fites ens marquen el punt per on baixar a cercar el corriol que baixa de Cap de Ras i que va resseguint les parets fins que, als 25’, estarem de nou al peu de via.

1a. Tirada. 35 m, Inici de l’escalada pujant a cercar un pont de roca. 2 ponts de roca i 4 bolts. Els passos més difícils els trobarem a l'entrada de la R.( V )

2a. Tirada. 35 m, Inici difícil i molt vertical, passat aquest mur continuem flanquejant a la dreta. la roca bona ( 6a/A0)

3a. Tirada. 30 m Tirada que comença amb uns passos finets, per anar a xapar el 1r. bolt i continua flanquejant a la dreta per pujar amb bones bústies la placa que tenim al davant. Tram final d’adherència fàcil. (V)

4a. Tirada. 40 m Tirada que comença amb un tram de bavaresa per continuar recte per una placa d’adherència molt vertical i maca. La millor tirada de la via. (V+),

Via molt recomanable

Recorregut dels primers metres de la via Montsiciana

Iniciant la 1a tirada

Entrant a la R1. Amb una cordada de la Garriga al davant nostre

El Mingo arribant a la R1.

El Mingo en la placa de la 4a. tirada

Al cim de la via

Dades generals

- Via: “ Blues del gamarús” 80 m 6a, ( A1/V+ obligat)

- Oberta: el 2003

- Zona: Ager. Cap de Ras.

- Orientació: Sud Est

- Equipament: Parabolts de 10 mm,

- Material necessari: 8 cintes exprés.. 1 estrep pot ser molt útil

- Aproximació: Des de l’aparcament, al costat del gran bloc que hi ha a la pista, pujarem per un corriol que comença 25 m abans del bloc i que ens porta fins a peu de paret en 15’.

- Descens: Un cop a la R.3 pugem grimpant uns 20m i ja veurem el corriol que baixa de Cap de Ras i que va resseguint les parets , i en 5’ estarem de nou al peu de via.

1a. Tirada. 25 m, Tirada fàcil i bona roca. 6 bolts. ( IV+ )

2a. Tirada. 25 m, Inici difícil i molt vertical, passat aquest mur continuem flanquejant a la dreta. la roca bona ( tot i que la ressenya original marquí 5+ jo crec que com a mínim és un 6a molt atlètic. Jo, que no tinc prou grau, vaig passar amb estreps i antena)

3a. Tirada. 30 m Tirada d’adherència maca. (IV+)

Via recomanable
1a. tirada

Arribant a la R.1


3a. tirada.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

enhorabona per les vietes, la primera sembla força obligada, veig que vas treient la samarreta del barça a passejar, je je.
Miquel

Joan Baraldes ha dit...

Ei Miquel,
No creguis que és massa obligada, jo vaig trobar que ho era més la segona.

Visca el Barça

Joan Prunera ha dit...

Ostres! no tenia referències d'aquesta via, es veu maca. Tindré que acostar-m'hi, no he escalar mai en aquest racó.

Salut i a tibar!

Gatsaule ha dit...

Una bona combinació, Joan, a veure si algun dia perdo la mandra de tornar a pujar fins aquí dalt!