8 de nov. 2012

Bizkaia. Parc Natural de Urkyola. Untzillaitz. 935mAquest pont de Tots Sants hem anat al País Basc a conèixer una mica millor aquest territori ufanosament verd i humit que ens fa recordar la Garrotxa i el centre d'Europa.
El matí del divendres el varem dedicar a pujar aquest cim que ja em va encisar en la darrera visita a Bizkaia.
La idea inicial era pujar per l'anomenada gran diagonal, però la grimpada que cal fer-hi en el tram inicial, no va engrescar gaire a la Neus i la Teresa, així que finalment vam decidir pujar per un corriol que segueix unes feixes, també molt aèries, que va per sota de la diagonal i a on no cal fer servir les mans quasi gens.
Aquesta pujada s'inici en un aparcament al costat de la carretera que puja al port d'Urkiola i ens 1hi15' podem arribar al cim. La baixada la fem per la ruta normal i per tant dibuixem una ruta circular.
La part més delicada de l'excursió és la baixada pel corriol de la ruta normal, ja que te unes pedres molt relliscoses a on cal anar sempre en compte.
El Track d'aquest ruta de 600m de desnivell acumulat i uns 7km de recorregut el trobareu a Wikilock

Excursió molt maca i recomanable que ens fa passar pel peu de moltes vies d'escalada que pugen per unes plaques de roca que sembla excel·lent.

 Recorregut de pujada

 Primera canal de pujada

 Una de les feixes de la ruta

 Arribant al coll previ al cim

 Foto-cim

Baixant amb molt de compte per no relliscar

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Es veu ferm aquest Urkiola! dissabte al Bar Muntanya ja em van dir que eres fora, veig que va anar prou be!