7 d’abr. 2014

Puig de Cambre d'Ase occidental. 2.718 m.



Aquest cap de setmana tot la família vam pujar a la Cerdanya. El dissabte varem anar a esquiar a " Le Angles" per tancar la temporada d'esquí i el diumenge pujàvem, sortint de l'aparcament de l'estació d'esquí d'Eina. 1.800m,  el Puig de Cambre d'Ase Occidental 2.718m,  que és el punt més alt de la carena abans de baixar fins la sortida del corredor del Vermicelle .
Aquesta estació, com la majoria de la part francesa, ja fa dies que, tot i tenir molta neu a les pistes, està tancada.
La nostra intenció era provar el material que ens emportarem per Setmana Santa a fer el Toubkal i comprovar si tot estava en perfecte estat de revista. No sabem si per aquelles dates encara hi haurà molta neu a l'Atlas, però ja vam veure que les botes de la Carla no serien les més adients i que els grampons li van fer una bona llaga al taló.
La pujada és molt directa i en menys de 3 hores fèiem  els 900 m de desnivell que hi ha fins el cim, tot i que en alguns llocs la neu era molt tova i obrir traça costava força. De fet vam ser els únics que no portàvem ni esquís de muntanya ni raquetes, i això en alguns moments és una avantatge però en altres, quan la neu s'enfonsa sota els peus, un gran inconvenient.
La carena estava curulla de neu i semblava que estiguéssim fent alta muntanya als Alps.
La baixada es fa en menys d'una hora.
Trobareu el track de la ruta a Wikiloc

 Vista del circ de Cambre d'Ase, la nostra ruta puja per la dreta de la foto.

 Iniciant la pujada per les pistes d'Eina
 l'Aina obrint traça.

 La Carla començava a tenir problemes amb el mal que li feien els grampons.


 

 Arribant al cim.





 La Neus en els metres finals de la carena.


 La  família al complert



2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bon entrenament Joan i companyia! així que marxeu a l'Atles ? suposo que n'hi trobareu força de neu i toba segurament a la que hi toqui el sol...portareu raquetes?

Joan Baraldes ha dit...

Hola Jaume,
No portarem raquetes, segur que hi haurà molta gent i per tant la traça estarà oberta. La intenció és pujar amb grampons si la neu és dura.
.