21 de jul. 2014

La placa extraordinaria de cal Barricó.



La foto de la ressenya és del blog dels Visas que van anar a fer la via del la xorrera , que puja uns metres a la dreta de la "Cotaca" i que acaba a la mateixa feixa superior a on un cable ens permetrà fer diverses tirades.
Així doncs, aquest dissabte tornàvem al Ripollès, en concret a la paret de cal Barricó. Nosaltres fèiem l'aproximació des de l'aparcament que hi ha al costat de la carretera que va de Ripoll a Ribes de Freser.(30'-35')

El temps ens va respectar i uns quants núvols van tapar el sol i la calor no va apretar massa.
La via Cotaca esta equipada i no cal portar material suplementari. Les pluges d'aquesta primavera han fet que la vegetació creixi abundantment i la línia està una mica bruta d'herbes que el pas de cordades ajudarà a netejar. La via te uns passos difícils a la 1a. i a la 3a tirada que es poden superar amb A0 si no es te el grau suficient per anar en lliure. La placa de la darrera tirada és magnifica, una roca extraordinària i unes fissures i regletes que, tot i la verticalitat de la roca, et permeten pujar sense patir i gaudint al màxim de l'escalada.
Nosaltres vam enllaçar en una la 3a i 4a. tirades i un cop a la feixa, vam escalar la darrera tirada de la Cotaca, la tirada de la via "Aigua i tabaco", que puja 5m a l'esquerra i una de nova que va pel mig de les dues i que aporta una mica de picantor a l'escalada ja que te menys parabolts que les altres, però que es pot protegir bé i et fa gaudir encara més de l'escalada d'aquest magnifica placa.
Vam deixar les de més a la dreta per a la propera visita.
Via recomanable  que et porta a una feixa superior a on un cable et permet fer varies tirades Molt recomanables.

 Una placa ens indica a on comença la via.

 Els inicis es veuen molt plens de vegetació i no semblen gaire engrescadors.


 El Jordi surt per fer la 2a. tirada.


 Arribant a la R.4 ( per nosaltres la R.3 ja que vàrem enllaçar dues tirades)

 Comença el festival a la placa de la 5a. tirada. !!!!

 La vàrem pujar tots de primer ja que lla llargada ( 25m) i el peu de vies et permet escalar com si féssim esportiva

 Assegurant des de la feixa.

 A la darrera tirada de la via Aigua i tabaco. Molt maca i més variada.

 Al Jordi li toca el seu torn a la darrera de les 3 tirades que vam fer des de la feixa.



5 comentaris:

Mingo ha dit...

On esta això, exactament?. Mai n'havia sentit a parlar.
Enhorabona per l'activitat

Jaumegrimp ha dit...

Una contrada maquíssima Joan, jo fa temps que les tinc ullades des que vam anar a fer esportiva a les Canaleres al capdamunt de la vall.
Per cert la Carretera és de Ripoll a Ribes de Freser no Camprodon....

Joan Baraldes ha dit...

Ei Mingo,
Això ho trobaràs 6km després de Campdevànol, un cop passes el restaurant La Corba, hi ha un pont de la carretera vella a ma esquerra. Allí podràs aparcar el cotxe, a sota d'unes parets amb xorreres equipades amb vies d'escalada. El camí surt a 40 metres i està tallat per una cadena. No agafis el de sota que ressegueix el riu !!
És una pista que en 20' et puja fins a un prat a on ja veus les parets. Un cop allí trobaràs un corriol que s'endinsa dins del bosc i que amb 10' més et deixarà a peu de vies .

Jaume,
Gracies pel comentari. Ja ho he rectificat .

Sergi Martínez ha dit...

Bones joan! Si hi ha algu q li ha agradat el sectoret d dalt em recompensa tot l'esforç q vam fer els companys i jo. Imagineu-vos pujar el cable; el taladre i tota la cacharreria fins alla dalt!
Ara heu d'anar a probar les vies de la Y. Son mes dificils pero es fan en 5+/Ae. Recomenables! Adherencia a dojo!
Salut!!!!!!!!

Joan Baraldes ha dit...

Ei Sergi,
Us felicito per la feina que hi heu fet. Jo ja coneixia la placa de dalt de quan vaig fer la via Aigua i Tabaco l'any 2008 , però ara, amb totes les tirades noves és un festival d'escalada !!!
Un unic però a dir, les tirades inferiors de la via Cotaca estan envaïdes per la vegetació. Si aquestes vies es repetissin més segur que estarien més netes.
A la propera visita volem fer la via que hi ha a la dreta de la Cotaca i que també acaba pujant a la placa superior resseguint un esperó. Crec recordar que tu mateix em vas comentar, el dia que feieu un esmorzar/dinar al prat d'abans de les parets, que havíeu netejat i equipat la primera tirada ( IV+)
Com podem arribar al sector de la Y ?

Moltes gràcies de nou per la vostra feina, i si tens més novetats, t'agrairé que m'ho facis saber.
Salut i a escalar