27 d’oct. 2014

Malanyeu. Cap de setmana intensiu.






Aquest cap de setmana he pujat a Malanyeu tant el dissabte com el diumenge. Cada dia hi hem coincidit amb l'Amadeu Pagès  i la seva colla d'amics que celebraven els 29 anys del primer curset d'escalada que van fer junts.
El dissabte hi vam pujar el Toni, el Joanet i jo amb la idea de fer alguns canvis en les instal.lacions dels rapels de la via Aina i el de la Carla. Vam pujar per la via Malalts de roca i un cop a dalt vam carenejar fins el rapel de la via Aina. Allí hi vaig afegir una cadena a on abans hi havia una baga i que algú ja s'havia endut !!! .....
A continuació vam continuar carenejant per arribar al rapel de la via Carla i vaig substituir la instal.lació vella per una amb cadena. un cop a la R.1 vam fer una instal.lació amb bagues i mosquetó de ferro entre els arbres d'entrada a la R.1, d'aquesta manera ara es pot rapelar tota la via amb una corda de 60m ja que abans , des de la R.1 (35m) les cordes no arribaven al terra.
Un cop a peu de via vam anar cap a la dreta amb la intenció de mirar-nos la via " Bonys beningnes" una antiga via de l'Amadeu que no es repeteix gaire i que te l'entrada plena de vegetació. Com que dubtavem per on podia anar la via, vam escalar una via d'esportiva, de la que desconeixem el nom, que també porta a la R.1 de la Bonys Beningnes, així vam poder veure com continuava la segona tirada d'aquesta via que entra a una fisura que porta a la R.2.
Decidim baixar i fer una altra via d'esportiva que hi havia al costat per donar per acabada la matinal i arribar a casa amb temps per veure el Barça........


 A la primera tirada de la Malalts de roca que puja a l'esquerra de la via Aina.

 El Toni a la placa de la 2a. tirada.

 Iniciant la 3a. tirada.

 El Toni a la 1a. via d'esportiva.

 Arribant a la R.1 que és cumuna amb la via dels bonys benignes. Hi trobarem parabolts i burils.

 Escalant la segona via d'esportiva.



 diumenge


 Via Epirimountains.


El diumenge torno a pujar a Malanyeu, aquesta vegada amb l'Aina i la Neus. Mentre la Neus se'n va a caminar i a buscar bolets, amb l'Aina escalem la via Epirimountains, una via molt maca del Francesc Suñol, completament equipada amb espits, que tot i que te tres tirades, nosaltres a la 3a. tirada vam seguir el consell que fa l'Eduard en la seva ressenya  i vàrem fer una reunió intermitja al peu de la placa final, per tal de poder controlar i assegurar millor al cap de cordada.


 L'Aina i la Neus.

 l'Aina assegurant a peu de via.

 A la 1a. tirada de la Epirimountains.

 Arribant a la R.2.

 l'Aina després de superar els passos de 6a de la 3a. tirada.

Un cop acabada la via ens vam apropar a l'inici de la via Carla. Allí hi havia un parell de cordades d'amics de l'Amadeu que havien fet la via Aina i alguna altre, i vam poder conversar una mica amb ells. Com que l'Aina tenia ganes d'anar de primera, per acabar la matinal va escalar una via d'esportiva que pujar a la dreta de la via Carla i de la que no en se el nom.
Un cap de setmana ben aprofitat.




l'Aina de primera a la via que puja a la dreta de la Carla.