11 de nov. 2014

La via del Tomeu



 Ressenya original de l'Amadeu Pagès

Fa uns quants dies l'Amadeu Pagès em va passar unes ressenyes d'una via que fa poc més de dos mesos que han obert ell i el Joan Rovira. És la via del Tomeu que comença al costat mateix de la via de l'Escorpí i a la dreta de la seva via de l'Astoret. La via puja els primers metres paralela a la via de l'escorpí per desprès anar a l'esquerra per fer la 1a. reunió en el mateix arbre que la via de l'Astoret. La segona tirada puja per un esperó de roca fàcil i entra dins d'un tram amb molts arbres. La tercera te uns passos molt verticals i macos , al costat mateix dels passos difícils de la via Francesc Suñol, assegurats amb dos claus que li donen la seguretat suficient per atrevir-ta a tirar amunt. En aquell punt es creua la via del Suñol i es fa la 3a. reunió al peu de la placa final que és molt maca i que encara restava verge.
Una via amb trams prou interessants, que està assegurada amb bagues i dos pitons, i que fa les 4 reunió en arbres.
El descens el farem pels rapels de la via Francesc Suñol.

Nosaltres, com que hi havia una cordada de gent del CE de l'Aliga que feien aquesta via i una altre fent la Montse Curtó, vam desplaçar-nos fins el rapel de la via Carla per baixar tranquilament i veure si encara hi havia les bagues que hi haviem posat feia pocs dies a la 1a. Reunió.


 Escalant els primers metres de la via del Tomeu.Abans d'entrar a la R.1 hi trobarem els passos més difícils de la tirada.

 El Toni a l'esperó de la 2a. tirada.

 Apunt d'encarar els passos més verticals de la via. Per la dreta puja la via F.Suñol que creuarem uns metres més amunt.

El Toni iniciant la bonica placa de la 4a. tirada. Per la seva esquerra puja la via F. Suñol.

Un cop a peu de via li vaig proposar al Toni obrir una nova línia per la placa de la dreta i fer una variant d'entrada a la via de la Carla que havia d'anar a parar a la R.2.
Dit i fet, el Toni es va preparar per obrir la primera tirada, que va quedar assegurada amb 9 ponts de roca, i va fer reunió amb uns arbustos. Jo vaig pujar sanejant la via i vaig muntar una reunió amb dos parabolts i un maillon per poder rapelar. Tot seguit vaig continuar obrint via, fent uns primers metres molt macos a on hi trobarem un pas molt vertical i atlètic, assegurat amb un pont de roca, i uns darrers metres fàcils que ens porten a la R.2 de la via Carla. Un cop aquí decidim baixar perquè ja era tard i deixem per una propera visita la possibilitat d'acabar aquesta nova línia per un recorregut diferent de la via de la Carla.
Com que el Toni te una filla que com la meva també es diu Carla, decidim batejar aquesta via amb el nom "Directa Carla Alarcón"





 El Toni obrint la 1a. tirada.

 Inici de la segona tirada.

 Arribant al pas més maco de la segona tirada.

Mentre nosaltres fèiem aquestes vies més fàcils, el Jordi i el Joanet van fer la via dels Senzills, una via amb passos realment difícils que van superar treballant de valent amb l'antena i els estreps. Felicitats a tots dos!!

 El Joanet a la 1a. tirada de la via dels Senzills.

Iniciant la placa de la 2a. tirada.

1 comentari:

Amadeu ha dit...

Felicitats per la primera repetició!
Afegir que la ressenya que penges com a meva es un dibuix del Joan Rovira.
Salut Amadeu