12 de gen. 2015

via " Mariquita Pérez"


ressenya original del Remi Brescó.

Aquest dissabte tornem a l'Abella de la Conca, aquesta vegada a escalar una via del Remi Brescó que va obrir el 2013 i que trobarem a tocar del poble i per tant amb una aproximació molt curta.
Com que anem dues cordades els companys ens vindran al darrera i nosaltres, un cop acabada aquesta bonica via, aprofitarem per fer les dues primeres tirades de la via Bon Voyage que vàrem escalar la setmana passada però entrant i seguint una línia diferent de la que marcava la ressenya.

La via Mariquita Pérez es realment maca, està quasi equipada, nosaltres només vam posar un friend petit a la sortida de la 2a. tirada i un altre a la sortida de la 4a.
Pel descens cal fer un rapel amb molta vegetació i acabar-lo el més proper possible a l'aresta, allí a on ens sembli que ja podrem acabar de baixar desgrimpant fins a trobar una zona més planera des don baixarem caminant fins a peu de via passant pel costat d'unes vies d'iniciació i unes altres d'esportiva.
La via te el pas clau a la 3a. tirada a on un tram d'adherència ens obligarà a fer uns passos molt difícils.
La 4a. tirada te una sortida difícil, que caldrà assegurar amb un friend, però que canvia quan aconseguim arribar a una presa amagada que ens permet tibar i fer un pas molt aeri.

Via recomanable.


Inici de la via. A l'esquerra hi ha varies vies esportives.


 Inici de la 2a. tirada.

 Superant els passos clau de la 3a. tirada i que marquen la dificultat de la via.

 El Jordi entrant a la R.2

 Sortida aèria  i vertical de la R.3

foto del Nico. feta amb teleobjectiu des del poble.

 Durant el nostre descens podem veure els companys a la R.3 i a punt d'arribar a la R.4

 1a. tirada de la via Bon Voyage. Amb passos díficils i de roca bruta que cal treballar-los de valent.

2a. tirada de la Bon Voyage. Molt vertical i exposada fins arribar al 1r. parabolt. Nosaltres i vam deixar un pont de roca 1 metre abans que pot ajudar una mica.......