4 de maig 2015

Voltant per la costa atlantica

Aquest estiu hem carregat les bicis al cotxe i ens hem passejat per Navarra, la costa atlàntica francesa i el sud d'Anglaterra. Hem fet un viatge de descoberta per llocs desconeguts que ens han de servir per preparar una segona visita.

l'Alta Navarra, un paradís de verdor i paisatges amb pobles encisadors.

El bonic poble d'Ainhoa.

St. Jean Pied de Port.


La Selva d'Irati.

Passejant per Saint Jean de Luz i Biarritz ens podem fer una idea de la importància d'aquestes ciutats pel turisme de la zona. Paisatges idilics i cases senyorials ens sorprenen a cada pas.A Arcachon, la zona de la costa propera a Bordeus, hi ha dunes i entrades de mar que fan la delícia dels estiuejants.A la Rochelle admirem el port més important de la historia de França i a l'Illa de Re, a la que hi accedirem per un pont de 3Km de llargada, un paisatge que sembla difícil de trobar tant aprop de la civilització.Pel parc de Marais Poitevins, aprop de Niort, ens sorprenem de la bellesa i frondositat dels canals que creuen un terreny pla i que sembla ressec quan t'hi apropes.
El castell i esglésies de Niort.

Per Cornualla, (Cornwall en anglès i Kernow en la llengua pròpia del país) descobrim un territori que havia tingut caràcter propi i que vol ser la zona d'estiueig d'AnglaterraLes antigues mines de caolin, el mineral utilitzat per fer la ceremamica xinesa.

Les cúpules del "Eden Project"

resseguint el camí de ronda que voreja tota la costa