13 d’oct. 2015

Vies Piratas, Corsarios i Filibusteros


Ressenyes del Xavi Diez. Nosaltres hi posem uns passos d'A0 a la primera tirada de la via Pirates.

Aquest dissabte tornàvem a Vilanova, i en concret al congost del Pas nou, a fer la via Pirates. Per accedir-hi comencem per una de les moltes vies d'escola que hi ha a la franja rocosa inferior i que, amb un grau amable, ens deixa a la primera feixa. Un cop allí hem de fer un flanqueig de 60m a la dreta i trobem les plaques que a peu de via anuncien els noms de les vies Piratas i Corsarios.
Com que la via Corsarios ja l'havíem escalat, decidim començar per la via Piratas i ens trobem que quan s'arriba a una panxa desplomada que hi ha a uns 15m del terra, que se suposa que és un 5c, no hi veiem cap mena de color i hem de fer 2 passos d'A0 per poder-la superar. Aquesta primera tirada, deixant de banda els passos abans esmentats d'A0, és un 5c continuat que et deixa els braços ben inflats. La segona tirada te una sortida una mica estranya per poder superar una franja vermellosa i continua per una placa molt maca i de bona roca.
Un cop a dalt fem un rapel de 60 metres i a continuació ens fiquem a la via Corsarios, que tot i tenir alguns passos de 5c es deixa fer molt millor i ens deixa un bon regust de boca.
La R.1 es compartida per les dues vies i en aquest punt es creuen.
Un cop a dalt, fem de nou el rapel de 60m i, amb la feina feta, decidim fer un llarg flanqueig per aquesta feixa fins a trobar la via "ruta Filibusteros" 80m 4c que et permet pujar escalant al costat de les cordes fixes. Així coneixem millor la ruta de pujada i baixada d'aquella zona i de passada ens mirem possibles línies a equipar.



 Escalant una de les vies de la zona d'escola de la part inferior de la paret per poder arribar a la 1a. feixa.

 El Toni iniciant la via Piratas.

 Un cop superat el difícil desplom (5c ???) que nosaltres vam fer en A0.

 Superat el pas desplomat del  inici de la 2a. tirada, escalem per una placa molt bona.

 El Toni, iniciant la via Corsarios.

 La via evita per l'esquerra la panxa de la Piratas que ens havia fet patir abans.

La sortida de la R.1 també és més fàcil en aquesta via.

Escalant la 1a. tirada de la via Filibusteros.

El Toni a peu de la 2a. tirada, amb la corda fixa al seu costat.

El Toni començant a equipar una línia que ens ha de permetre començar a escalar des de la mateixa carretera i arribar a la carena, amb 5 o 6 tirades de placa discontinues, ja que estaran separades per les feixes d'aquesta zona.