6 de nov. 2015

Avenc " La bofia de les Llosanques"



Amb la Neus ens vàrem apropar als Rasos de Peguera per fer un avenc que havia vist ressenyat a la revista "Natura" i que semblava força interessant. La veritat és que, si be l'aproximació és curta i maca (30') l'accés, i sobre tot la sortida, de l'avenc pot ser molt problemàtic si no es porta material adient. Com a mínim una corda i millor encara 3 estreps que enllaçats ens ajudin a sortir, ja que la paret es llisa i relliscosa i costa molt remuntar els 4 o 5m que te.
La ressenya de la revista indicava que per fer l'avenc hi tardaríem 1h, i faríem -50m. i això ens feia pensar que seria molt més llarg del que en realitat és. L'avenc te només dues sales, una d'elles molt maca i compte amb diverses formacions. La segona no es gaire interessant i està malmesa per inscripcions a la roca.
Nosaltres hi vàrem deixar instal·lada una corda de nusos per facilitar-ne l'entrada i la sortida, però tot i aquesta corda cal fer molt força de braços i no és una sortida que pugui fer tothom sense l'ajuda d'una corda suplementària que et tibi amunt (A la Neus li va costar molt pujar, tot i la meva ajuda) per tant compte amb qui hi aneu i quin material utilitzeu abans d'entrar-hi.

 La sala més gran o bonica.




Preparant-se per sortir


El corriol d'aproximació.


Fent el vermut al refugi dels Rasos