12 de des. 2015

Canvis a la primera tirada de la via del Triplet 2015



Aquest dissabte hem pujat a Malanyeu, en concret a la paret de l'Altar que és la que queda a la vall del darrera de Malanyeu, a on fa uns mesos i vàrem obrir "la via del triplet 2015" . Però quan la vàrem ressenyar vaig rebre un missatge de l'Amadeu dient-me que la primera tirada coincidia amb una via que ell havia obert i hem demanava que la desequipes per deixar-la tal i com ell la va escalar.
Avui hi hem tornat per tal d'equipar una línia diferent per la primera tirada i treure els 5 parabolts de la que coincidia amb la via "Fil d'or" oberta per l'Amadeu i el Rovira ara fa dos anys. En aquesta 1a. tirada de l'Amadeu només hi hem deixat  2 ponts de roca i per tant caldrà equipar-la.
La nova primera tirada puja per una canal de la dreta, que estava molt bruta i que ens ha costat molt netejar, per aconseguir una línia independent que ens porta a la nostra R.1.
Si hi aneu ara encara hi trobareu molta terra, però ja es pot escalar i es força maca. L`hem equipat amb 9 parabolts i un pont de roca, però caldrà portar algun friend per reforçar la seguretat allí on allunyen les assegurances.


El Toni un cop superats els metres més difícils de la tirada.




6 comentaris:

Anònim ha dit...

Nomes , voldria fer un comentari en referència aquí diu que ha pujat per un lloc sense deixar cap prova d’haver ho fet , i tingui que aceptar el que em diu, i que quant jo i vagi i possi el que ami em sembli adequat i segur es qüestioni la meva manera d’actuar
La escalada es llibertat
Ok

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia anònim.
Aquesta és una situació força controvertida. Quan nosaltres vàrem escalar la primera tirada no hi vàrem trobar cap senyal de pas, de fet l'Amadeu en el missatge que em va enviar em diu " ja comptava amb un intent anterior d'algú que hi va deixar un excèntric i una expres a 10m de terra" i per tant també és possible, encara que no segur, que la tirada ja estigués oberta abans que la fes l'Amadeu, suposo que no ho sabrem mai. És el que passa quan no s'hi deixen senyals visibles del pas d'una cordada.
Jo opino que si es fa un tram que està ja obert cal respectar la forma com es va obrir, per això hem atès la petició de l'Amadeu i hem tret els parabolts, tot i que ara quedi la tirada molt exposada, com em sembla a mi que serà ara sense aquestes assegurances.
Els propers repetidors podran optar per una línia equipada i per una altre de desequipada i escalar segons la seva tendencia i opinar al respecte.
Tot son opinions i totes respectables.

Anònim ha dit...

Hola, Anònim.
I quina prova ha de deixar, segons tu, qui ha pujat primer?
No tothom fa piades; no tothom pinta els noms a peu de via...
Si qui diu que ha pujat per allà és l'Amadeu, jo me'l crec. Faltaria més.
Precisament perquè l'escalada és llibertat ningú està obligat a res. Ni a deixar "proves" de les seves ascensions. Si obro via i la deixo neta, neta ha de quedar. L'escalada també és respecte. Respecte pel que ha passat davant nostre, per exemple.
Salut i bones escaldes.
Joan

Amadeu ha dit...

Hola Joans,

Estic molt satisfet de tractar amb persones raonables i respectuoses.
La Fil d'Or es una senyora via d'escalada tradicional de V-V+, amb asegurançes a boixos no sempre prou sòlits.Es un estrat amb rampa de dos metres d'ample amb presses arrodonides que fa més de 40 metres amb reunió a un merlet arrodonit. Farà les delícies d'alguns escaladors!
Hi varem deixar molt rastre del nostre pas: vegetació de peu de via esporgada, una trinxera a la barrera de boixos que està a dos terços del llarg i una baga a dits boixos i potser un pont de roca (no ho recordo). A la reunió es poden veure el forats burxats a la roca dels pitons precaris que varem clavar.Al meu company l'hi sembla recordar que també picarem una fletxa amb el martell a la roca,cosa que no recordo i no puc assegurar. Jo sempre he cregut, però, que ha muntanya la millor prova es la paraula de la persona. Respecte l'excèntric amb cinta expres que varem trobar, jo asseguraria que es tracta d'un intent doncs a la barrera de boixos no hi varem trobar cap rastre de branques trencades. Altres vegades he optat per alló de "primera ascensió coneguda" pero en aquest cas penso que es prou clar.
Salut companys.
Amadeu

Joan Baraldes ha dit...

Hola Amadeu,
La fletxa li he picat jo per tal de que es vegi qye hi ha dues vies diferents

karles ha dit...

Hola Joan.
Avui hem fet la vostra via. Si ens guiem per la llibreta de piades crec que hem fet la vuitena repetició i el cas es que està força bruta encara.
Tan sols un comentari: heu tret les xapes que vareu posar al L1 i que coincidia amb la via de l'Amadeu, però us heu deixat tots els esparrecs. No haguès costat gaire de treure i deixar-ho net.
krls