17 d’oct. 2016

Roca Vilella. Vies Aberronchaos i Neskaragalls





 ressenyes de diversos autors.

Aquest dissabte anem a l'Abella de la Conca. A partir del 1 d'octubre i fins el mes de març ja es pot tornar a escalar a la Roca Vilella. Per sorpresa nostra estem completament sols i, amb un dia preciós, ens decidim per fer un parell de vies. Comencem per la via Los Aberronchaos, 5 tirades curtes, excepte la darrera, i amb trams molt macos i continuem per la Neskaragalls de tres tirades a protegir.

La via Aberronchaos comença amb una primera tirada de 15 metres,  hi ha cordades que se la salten i enllacen amb la bonica segona tirada de 25m. La Darrera tirada, la cinquena, te una placa magnifica que et convida a entrar-hi tot i que la ressenya marca anar per l'esquerra. Nosaltres varem escalar aquesta placa fent un flanqueig a la dreta i pujant recte, per unes fissures molt bones que cal equipar, fins a trobar els dos parabolts i l'arbre amb una baga, aquí trobarem el pas més fi de la tirada, un cop allí encara ens falten uns 10m per arribar al cim.
Aquesta via està equipada però, si a la cinquena tirada opteu per anar per la placa de la dreta, us caldrà portar un bon joc de friends.

La via Neskaragalls està quasi neta i haurem d'equipar-la. És una línia lògica i ben trobada, llàstima que no estigui sanejada ja que la vegetació amaga bones preses i alguns blocs fan patir una mica. Tot i això és una via interessant i maca de fer. Nosaltres al estar sols a la paret vam fer caure alguns blocs inestables però li caldria una bona neteja de vegetació i blocs per convertir-la en una via encara més maca.

Pel descens de les dues vies hem optat per crestejar fins a trobar el punt a on es pot baixar caminant (trobareu un corda fixe per baixar un tram més vertical i relliscós de 4m) fins a trobar el corriol de baixada a peu de vies.

Una jornada d'escalada ben aprofitada i amb final feliç, el Barça guanya 4 a 0 !!!

 Inici de la via Aberronchaos.

 En el diedre de la 2a. tirada.


  Cercant la línia dels diedres de la 3a. tirada.


 Un mar de núvols a la plana metre el sol escalfa a la paret.

 Entrant a la R.4.

 La magnifica placa de la 5a. tirada.

 El Toni cercant la R.1 de la via Neskaragalls.

 Sortint de la R.1. Aquí trobarem el pas calu de la tirada assegurat per un clau .

 Atacant el diedre de la 5a tirada. Un V+ potent !!

Foto cordada un cop acabades les dues vies !!