23 d’oct. 2016

Equipant sota la pluja

Aquest dissabte varem passejar-nos per mig país cercant un lloc a on no plogués.... però plovia a tot arreu a on anavem. Finalment ens vàrem aturar al peu d'una paret de la serra de Campelles, a Odèn, que jo feia temps que tenia ullada per obrir-hi una via i, tot i la pluja, vam poder obrir-ne la 1a. tirada, 30m molt guapos. Ara hi tenim feina per uns quants dies.
Equipant sota la pluja.

17 d’oct. 2016

Roca Vilella. Vies Aberronchaos i Neskaragalls





 ressenyes de diversos autors.

Aquest dissabte anem a l'Abella de la Conca. A partir del 1 d'octubre i fins el mes de març ja es pot tornar a escalar a la Roca Vilella. Per sorpresa nostra estem completament sols i, amb un dia preciós, ens decidim per fer un parell de vies. Comencem per la via Los Aberronchaos, 5 tirades curtes, excepte la darrera, i amb trams molt macos i continuem per la Neskaragalls de tres tirades a protegir.

La via Aberronchaos comença amb una primera tirada de 15 metres,  hi ha cordades que se la salten i enllacen amb la bonica segona tirada de 25m. La Darrera tirada, la cinquena, te una placa magnifica que et convida a entrar-hi tot i que la ressenya marca anar per l'esquerra. Nosaltres varem escalar aquesta placa fent un flanqueig a la dreta i pujant recte, per unes fissures molt bones que cal equipar, fins a trobar els dos parabolts i l'arbre amb una baga, aquí trobarem el pas més fi de la tirada, un cop allí encara ens falten uns 10m per arribar al cim.
Aquesta via està equipada però, si a la cinquena tirada opteu per anar per la placa de la dreta, us caldrà portar un bon joc de friends.

La via Neskaragalls està quasi neta i haurem d'equipar-la. És una línia lògica i ben trobada, llàstima que no estigui sanejada ja que la vegetació amaga bones preses i alguns blocs fan patir una mica. Tot i això és una via interessant i maca de fer. Nosaltres al estar sols a la paret vam fer caure alguns blocs inestables però li caldria una bona neteja de vegetació i blocs per convertir-la en una via encara més maca.

Pel descens de les dues vies hem optat per crestejar fins a trobar el punt a on es pot baixar caminant (trobareu un corda fixe per baixar un tram més vertical i relliscós de 4m) fins a trobar el corriol de baixada a peu de vies.

Una jornada d'escalada ben aprofitada i amb final feliç, el Barça guanya 4 a 0 !!!

 Inici de la via Aberronchaos.

 En el diedre de la 2a. tirada.


  Cercant la línia dels diedres de la 3a. tirada.


 Un mar de núvols a la plana metre el sol escalfa a la paret.

 Entrant a la R.4.

 La magnifica placa de la 5a. tirada.

 El Toni cercant la R.1 de la via Neskaragalls.

 Sortint de la R.1. Aquí trobarem el pas calu de la tirada assegurat per un clau .

 Atacant el diedre de la 5a tirada. Un V+ potent !!

Foto cordada un cop acabades les dues vies !!

13 d’oct. 2016

Via Ferrada L'Empalomar. Vallcebre

Aquest dimecres tornem a Vallcebre, aquesta vegada per fer la via Ferrada de l'Empalomar, amb l'Aina i l'Eduard.
En aquest espai hi trobarem 3 vies ferrades de diferents dificultats, una petita placa d'escalada, un barranc i un camí equipat, tot gestionat i mantingut pel personal de l'Espai Actiu Vallcebre.
Una bona opció per fer-hi una matinal divertida i variada i acabar amb un bon dinar al restaurant Santa Barbara de Sant Corneli.



 En l'aproximació al inici de la ferrada ens trobem un pas equipat.

 Inici de la ferrada.






Acabant la 1a. part de la via ferrada.




Travessa Sud-Nord de la Gallina Pelada



Aquest diumenge ans vàrem retrobar uns quants companys de la Facultat (INEF) per fer un excursió a la Serra d'Ensija, l'excusa perfecte per recordar vells temps i planificar properes trobades.
D'ençà que vaig descobrir la vessant sud de la Gallina Pelada, la que passa per sota de la Roca Gran d'en Ferrús, ja hi he tornat diverses vegades. Aquesta vegada vàrem fer una combinació de cotxes per poder fer la travessa Sud-Nord. Vàrem deixar la furgona del Jaume i la Pilar a la Font Freda i amb els altres dos cotxes vàrem anar fins a sobre del poble de Peguera a on vàrem iniciar l'excursió.
Per aquella vessant hi puja poca gent i podem gaudir de més tranquil·litat. Un cop al cim ens creuem amb força gent que puja pel camí de la Font Freda passant pel Refugi .Nosaltres resseguim aquest camí en direcció contraria per anar a buscar el cotxe i fer així la travessa de la Serra, una opció molt interessant i més curta si es disposa de dos cotxes.
Acabem la matinal amb un bon dinar a la Rectoria de Vallcebre.
Aquí trobareu el track 

 Fent un mos a mitja pujada.


Els 7 magnífics a dalt del cim.


11 d’oct. 2016

Via "Malalts de roca"


Finalment hem acabat la via que estàvem obrint a Coll Roig ( Montgrony).
Aquest dissabte vàrem netejar i equipar la fissura de la darrera tirada deixant així acabada aquesta via de 5 tirades.

El David va tenir l'honor de fer-ne la 1a. repetició i, tot i que en algun tram encara li cal una mica més de neteja ( n'hem fet molta) ens va dir que la via li havia agradat.
La via comença uns 4m a l'esquerra de la Derzu Uzala.


Dades generals.

- Via: “ Malalts de roca ”135 m 6a,  (V+ obligat)
- Oberta:  per Antoni Alarcón i Joan Baraldés l’octubre del 2016
- Zona: Montgrony. Coll Roig.
- Orientació:  Sud
- Equipament:  parabolts, tacs i ponts de roca.
- Material necessari: 12 cintes exprés. Un joc de friends ens poden ser útils per millorar les assegurances. 

- Aproximació: Venint de Ripoll entrarem al poble de Campdevànol i anirem direcció Gombrèn i al santuari de Montgrony. 500m abans del santuari deixarem la pista encimentada per agafar una  pista forestal a ma esquerra que passa per davant del refugi de les Planelles i que ens portarà fins a coll Roig.

1a. Tirada. 30m (IV+). 2 parabolts i 7 bagues. Inici travessant una zona amb arbres per sortir a una placa i superar un desplom per l’esquerra, continuem tot cercant la roca sanejada fins la reunió. R.1 2 parabolts.

2a. Tirada. 25 m (V), 2 parabolts 6 bagues. Sortim de la R.1 resseguint una fissura vertical a cercar uns ressalts fàcils fins entrar a la placa vertical de 15m, arribem amb passos difícils a la R.2 que fem en 2 parabolts.

Canvi de reunió. Caminem 8 metres per dins la vegetació de la canal

3a. Tirada. 30 m (V) Els primers metres pugen per unes canaleres molt marcades fins arribar a un desplom que un cop superat ens manarà a la placa que ens farà progressar  tot cercant col·locar-nos sota una sabina per entrar a la R.3. Trobarem 4 parabolts i 1 tac i 3 ponts de roca.
R.3 en dos parabolts.

4a. Tirada. 25 m (V+)  Els primers dos passos per sortir de la reunió son els més difícils per entrar al diedre. Un cop allí la branques dels arbustos sanejats per obrir la tirada ens poden ajudar i fer fàcil la progressió fins la 4a Reunió. 1tac, 7 bagues. R.4 dos parabolts

Canvi de reunió. Caminarem 10 m fins a trobar el camí i la reunió de la via Derzu Uzala, Continuarem 10 m a l’esquerra fins a trobar la continuació de la via.

5a. Tirada. 25 m 6a (V+/A0)  Els primers metres pugen per a un petit esperó que et permet entrar a la placa que superarem en lliure  amb tendència a la dreta fins que 15m més amunt arribem a una zona més vertical que ens portarà al inici d’una fisura que superarem amb passos difícils fins la R.5 .  5 parabolts, 3 bagues i un tac. R.5 en 2 parabolts.


Descens: un rapel de 25m ens deixarà al camí de retorn al cotxe,

Inici de la via. 
 Sortida de la R.1

 Primers metres de la 3a. tirada.

 R.2 bis. Una petita plataforma pels peus.

 Un tac assegura un tram de les canaleres de la 3a. tirada.

 Atacant el diedre de la 4a. tirada.
 des de la R.4 cal caminar per arribar al camí que passa per sota de la 5a. tirada.
Els cotxes aparcats a coll Roig.

Des de l'aparcament de Coll Roig, amb la paret al darrera, un cop acabada la via i feta la 1a. repetició.

7 d’oct. 2016

Via Esther i Imma



La tarda d'aquest dimecres vaig quedar amb el Xavi Solà per anar a escalar  una estona a Collbató. Ell no havia fet la via Esther i per tant va ser la via escollida per començar. Una via que comença amb una primera tirada a on un pas força difícil de V+ et fa dubtar si no és una mica més fins que trobes una llastreta que t'ajuda a superar-lo.
La segona tirada és de tramit i es pot fer grimpant si no vas a cercar un pas de IV que hi ha abans d'entrar a la R.2.
La tercera tirada és molt vertical i arribar al tercer parabolt és molt difícil V+ ? per a continuar em passos desplomats que cal fer en Ae fins que la verticalitat disminueix i es pot anar en lliure,
Un cop a peu de via ens posem a la via de la dreta de la canal, la via Imma, que te una primera tirada molt maca, amb un tram de V+ /6a i una segona de flanqueig fàcil i una placa de IV per arribar a la R.2 compartida amb la via Esther.
La falta de llum ens fa acabar en aquest punt i deixem per un altra dia la 3a. tirada que es veu molt vertical i desplomada.

3 d’oct. 2016

Continuem treballant a Coll Roig



Aquesta setmana la feina de neteja de la 4a. tirada ha sigut especialment dura . A sobre de la R.3 hi ha un diedre que l'amic Santi Sanz ens havia indicat que podia ser per on podia continuar la via, però en el que hi havia molta vegetació que calia sanejar.
Un cop netejat el diedre i oberta i equipada la 4a. tirada, iniciem l'obertura de la que serà la 5a. i darrera tirada. Escalem uns 15m fins que el cansament ens fa deixar per la setmana entrant l'equipament dels darrers 8 o 10 m. de la via. Aquí hi trobem  una placa molt vertical i llisa partida per una fissura que caldrà netejar per poder-hi trobar alguna presa i evitar els passos d'Ae.
 Equipant el diedre de la 4a. tirada.

Obrint la 5a. i darrera tirada.