18 de juny 2017

Mirador de Gresolet. via Terror Tactyl





Ressenya a ona climb




Aquest dissabte anuncien molta calor i decidim tornar a cercar l'ombra a la cara Nord del mirador del Gresolet . Ara ja coneixem una mica la paret i també el rapel de descens fins els peu de les vies.
Decidim baixar per escalar la via n.3 "Traffic", però a mesura que rapelem ens anem fixant en la línia i les assegurances de la via Terror Tactyl.
Així que amb tres rapels ens plantem a la base de la paret i cerquem a on deu començar aquesta via n.4.
Jo rapelant baixo fins força avall, però els primers metres son molt fàcils i el Toni quan baixa s'atura en un parabolt a on la via sembla començar. La primera tirada te 7 parabolts i nosaltres la comencem , fent servir de R0, el primer parabolt.
La 1a. tirada comença fàcil i poc a poc va agafant verticalitat però mai és torna massa difícil i ens permet gaudir en la presa de contacte amb la via.
La 2a. tirada comença amb passos molt difícils per superar un desplom que ens faran tibar molt fort, continua amb un tram amable de V i acaba amb una entrada molt difícil, de presa petita i adherència per entrar a la R.2
La 3a. tirada comença amb una sortida de la reunió explosiva V+ per continuar fins la R3. amb passos molt macos de V.
La 4. tirada no passa del IV+ i ens regala amb una escalada maca i plaent fins arribar a la R.4 a on hi arriba la corda fixa.
La que podríem anomenar la 5a. tirada comença amb uns metres fàcils de roca a controlar i acaba amb un tram d'herba fàcil.

Via molt recomanable, assegurada amb parabolts, amb roca bona, tot i que caldrà no abaixar la guàrdia i controlar les preses. Material: només ens cal portar 10 cintes exprés, tot i que si portem friends també en podrem posar algun. Les dificultats més altes, que les trobarem a la 2a. tirada i en la sortida de la 3a, poden disminuir sensiblement fent us d'un estrep i per tant podrirem graduar la via de 6a(A0/V+)

 En els primers metres, la paret encara no és massa vertical, i ens hi acompanya el sol del matí.

 El Toni superant un dels trams més dificils de la via.


Preciosa i plaent 3a. tirada.
 En aquesta tirada, tot i que està prou assegurada, hi podrem posar algun friend.


Agradable i plaent 4a. tirada.
 Darres metres, pujant al costat de la corda fixa, fins a l'arbre del costat de la barana del mirador.