4 de jul. 2017

Alòs de Balaguer."3 en una"



Aquest dissabte la previsió del temps era de pluja al Nord (Pirineu i Pre-Pirineu) i de temperatures més agradables a ponent, així que ens decidim d'anar a Alòs de Balaguer. Jo li proposo al Toni fer un popurri de tres vies que ja havíem escalat, així fèiem una cosa diferent i acabàvem per cercar una nova línia, més maca i escalable per la darrera tirada de la nostra via, "el pal de la W" ja que al obrir-la havíem vist, i els comentaris dels escaladors que l'han repetit ens ho confirmaven, que aquell final de via no era gens atractiu.
Dit i fet, comencem per les primeres tirades de la via lo Nik gall-lastir i, quan arribem a la gran placa superior, continuem per les dues tirades de los Misteris de lo Pepegall i, en el punt a on la via del pal de la W creua aquesta via, continuem fins la penúltima reunió i obrim una nova línia per escalar la darrera tirada de la via sense apropar-nos a la Misteris de lo Pepegall, i acabar al cim de la paret pujant per una aresta fàcil però molt bonica.Aquesta tirada surt a la dreta de la reunió i de moment només hi hem deixat un pont de roca, però més endavant mirarem de sanejar-la i equipar-la una mica més.

Material: 12 cintes i un jocs de friends.

1a. tirada de la via Lo Nik gall-lastir.

Via els misteris de lo Pepegall



Arribant al punt a on enllacem amb la via el pal de la W.

Iniciant l'obertura de la nova darrera tirada de la via el pal de la W. Surt de la R. a cercar l'esperó de la dreta per després travessar la canal que hi ha a sobre la R. i acabar per l'esperó  de l'esquerra i evitar així coincidir amb la via los misteris de lo Pepgall.


Arribada al final de l'esperó a on hi coincideixen les vies Olga Frontera i la misteris de lo Pepegall