9 d’oct. 2017

Via " 1 d'Octubre"


Després d'uns quants dies d'equipar i netejar una línia a l'esquerra de la paret, finalment donem per acabada la via 1 d'Octubre. Una via de característiques molt similars a les del seu costat, tot i que a la primera tirada hi trobarem uns metres més difícils que es poden superar en A0 (V obligat)
La via, que comença des del mateix camí,  encara esta tendre i, fruit de la neteja que ha calgut fer-hi, hi trobareu terra en el recorregut, especialment a la segona tirada, però de ben segur que les pluges i les futures repeticions s'encarregaran de netejar-la.
La via està equipada amb parbolts i bagues, tot i això algun friend ens anirà bé per millorar la protecció quan les assegurances allunyen.
Un cop fetes les 3 primeres tirades haurem de fer una travessa per l'aresta, que coincideix amb la via Minyons de Terrassa, fins a trobar la 4a. i darrera tirada.
Aquesta és una via en la que a cada final de tirada hi ha una feixa que ens obliga a fer un canvi de reunió i que per tant ens permet abandonar còmodament i li treu compromís a la via.
Pel descens només ens cal rapelar de la 4a. tirada, ja que després podem baixar pel corriol que ens porta fins la pista a on hi tenim aparcat el cotxe.

Dades generals.

- Via: “ 1 d’Octubre” (Ae/V obligat)
- Oberta:  per Antoni Alarcón i Joan Baraldés el setembre del 2017
- Zona: Alòs de Balaguer. Serrat del Poll
- Orientació:  Sud. Sud-Est
- Equipament:  parabolts, bagues i ponts de roca.
- Material necessari: 12 cintes exprés. Un joc de friends ens seran útils per millorar les assegurances en els trams a on aquestes allunyen.
- Aproximació: Creuarem el poble d’Alòs de Balaguer i resseguirem la pista que va paral·lela al marge dret del riu Segre fins que arriba a una esplanada a on s’aparquen els cotxes. Les parets les tenim a sobre mateix. El peu de via el trobareu caminant 150 més per la pista, uns metres abans d’arribar a les passarel·les del congost.
1a. Tirada. 45m (Ae/V). Superat un primer tram fàcil, trobem una placa vertical amb passos difícils al seu inici i diversos ressalts per arribar a la Reunió . R.1 es fa en 2 parabolts. Equipada per rapelar. Trobarem 8 parabolts i 2 ponts de roca.
2a. Tirada. 40 m (V-), Sortim de la R.1 a cercar una baga en un arbust. Placa amb roca bona. Trobarem 2 parabolts i diversos  ponts de roca.
R.2 en 1 parabolt.

3a. Tirada. 30 m (V-) Aquesta tirada comença molt fàcil fins a situarnos al peu d’una placa de 10 m de roca molt vertical i bona. Trobarem 3 ponts de roca i una baga.
R.3 en 1 parabolt i un pont de roca

Arribar a la 4a. Tirada és de transició i es fa crestejant i caminant

4a. Tirada. 25 m (V)  Aquesta tirada puja en clara diagonal tot començant per un marcat diedre i acabant en bonica placa. Farem la reunió aprofitant la de la via “ La Mola”
Trobarem 1 parabolt i diverses bagues.
R.4 en dos parabolts. Rapelable.

Descens: la 4a. Tirada cal  rapelar-la.

Des de la R.3 es pot baixar caminant seguint el corriol que ens deixarà a la pista.
 Escalant la difícil i bonica placa de la primera tirada.


Inici de la segona tirada.


Superant els metres verticals i de roca excel·lent de la 3a. tirada.

 Crestejant per anar a cercar la darrera tirada.


Superat el diedre de la 4a. tirada ens trobem amb una placa molt maca abans d'entrar a la reunió compartida de la via " La Mola"·





2 comentaris:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Hola Joan, Avui hem fet la via començant a -1 grau i amb els dits freds, està ben trobada, ens ha agradat. Per cert a la ressenya el tram d'Ae no passa de V V+. Gràcies.