15 de jul. 2018

Torrent del Grau de l'ósAquest dissabte hem fet una caminada amb la família que ha començat a la boca Nord del Túnel.
Aquesta ruta és molt interessant ja que surt d'un espai molt humanitzat...el túnel del Cadí, i s'endinsa a un torrent totalment amagat del mon...perdut en plena natura, ombrívol i fresc, que et permet ascendir sense passar calor i gaudint d'unes formacions rocoses espectaculars, i en el recorregut fins i tot hi hem vist alguna via d'escalada equipada amb parabolts. Tot pujant per la llera d'aquest torrent sec només trobarem un pas difícil, equipat amb una escala i una cadena, una mica rovellades per la humitat del lloc, i en el qual hi caldrà parar atenció i pujar amb cura i decisió ja que la roca hi és molt relliscosa. Si anem amb canalla o gent poc habituada a grimpar, portar una tros de corda de 10m. pot ser interessant. 
El track que trobareu a sota dibuixa línies poc lògiques ja que el torrent és molt tancat i te poca cobertura pel gps. Els metres de desnivell de pujada acumulats sembla que no son tants com marca la ressenya.

Aquí hi trobareu el track

 Nosaltres hem aparcat a la zona d'oficines que hi ha abans del peatge i travessem la carretera del túnel del Cadí per un pas soterrat.

 Abans d'entrar a la part interessant de la ruta caminem uns metres pel costat de la carretera.

 Ja dins del torrent, les parets ens mostren unes formacions esculpides per l'aigua molt interessants.

 En alguns trams les parets estan a tocar i la frescor , si es fa la ruta a l'estiu, es d'agrair.

 Pujant per l'escala del pas equipat.


Escala i cadena que faciliten la progressió del pas...que caldria renovar ja que per aquí i sol baixar aigua i ha rovellat els espits que la fixen a la paret.


Sortint de l'escletxa.


Una de les vies d'escalada que ens hem trobat a les parets del barranc.


Caminant per la llera del torrent


Algun pas a on cal grimpar.

A la meitat de la ruta, a la part més alta d'aquesta passejada, hi trobem el refugi de les Esposes, pas obligat de la ruta Cavalls al vent.