24 de juny 2019

Malalts de Roca (renovada)







Aquest dissabte vàrem pujar a Coll Roig a veure com havia re-equipat en Santi Sanz la nostra via.
Mentre en Jòse i jo comencem per escalar la via del Jony, en Jordi i el Joanet escalen la primera tirada de la via del Nil.
Jo recordava la via del Jony com una escalada agradable ...però tota la vegetació que ha tornat a amagar les preses en els primers 20 metres li han tret bona part de l'encant, i el tram del diedre te uns passos força més difícils de V que marquen algunes ressenyes.
Un cop rapelada aquesta via, anem a la nostra via " Malalts de roca" i ja al arribar al peu de via veiem que en Santi hi ha fet una neteja brutal, una feinada que de ben segur li ha suposat moltes hores de neteja i equipament amb químics.
La via ha quedat molt neta de vegetació i més assegurada amb els químics. Jo diria que li ha tret mig grau a la dificultat que tenia abans, ja que trobes preses bones arreu i la tranquil·litat que dona escalar amb els químics en comptes de bagues en rebaixa el caràcter i l'exposició.
Dit això, cerc que ara aquesta serà la via d'iniciació al sector per excel·lència, ja que els que la facin hi trobaran plaques, canaleres, diedres, i bavareses.
Que qui la faci per primera vegada o bé la repeteixi opini, a mi, tot i que ha canviat el caràcter de la via, ja em sembla bé com a quedat.
Ara ja hem decidit que obrirem una nova línia i que en Santi ens la sanegi....😂

Un cop escalada aquesta via, que ara es fa molt ràpidament, i per esperar als companys que estaven escalant la Patxaran, aprofitem per escalar la darrera tirada de la Derzu Usala i la darrera de la Patxaran Litraco. 
Total que hem pogut escalar 8 tirades en aquesta magnifica roca de Coll Roig.
Remarcar que per fer tot el que hem escalat només calen cintes exprés.


Inici de la via. la neteja ja és ben evident !!


En Jòse arribant a la R.2


Les canaleres de la 3a. tirada. A la R.2 bis, en Santi hi ha fet una plataforma extraordinària !!
 El diedre de la 5a. tirada.
 Superant el darrer pas de la 5a. tirada, el més difícil de la via