22 de jul. 2019

Les Arenes. Les roques de l'Aguilar.



Aquest dissabte anem a les Arenes per poder escalar a l'ombra. Fa unes setmanes hi vàrem anar per conèixer aquesta paret però el dia abans havia plogut i la paret estava impracticable.
Aquesta vegada la paret està seca i ens permet un primer contacte amb aquesta roca, que tot i estar sanejada, encara cal mirar en compte, i les seves vies.
Aparquem passat el pont i en 15 minuts arribem a peu de les vies de la dreta.
Totes les vies estan marcades amb un xapes amb el seu nom.
Amb en Pany comencem per la via Aresta de la sardana, una via fàcil i ben assegurada amb parabolts de 12mm com totes les del sector. Rapelem i fem la via Buscapeligru, molt maca i més sostinguda.
Un cop a dalt, per no escalar al costat dels companys amb el risc de la caiguda de pedres, ens desplacem caminat amb molta cura per no fer caure pedres cap a les vies del centre de la paret, passem pel costat d'un màstil amb l'estelada que algú ha doblegat i trobem dues reunions unides per un cable elèctric que no entenem quina mena de funció hi fa.
Rapelem la via Jaume Camarassa i l'escalem, per tornar-la a rapelar i fer la via Ratpenat que comença al costat mateix. Un cop a dalt ja son les 12 i el sol comença a picar, tot i això tornem caminant a la zona inicial a on els companys han continuat escalant i ens recomanen que fem la via Diedre 27 d'agost. Així que tot i que el sol enlluerna quan mires amunt cercant les preses, fem aquesta via i donem per acabada la matinal.
Una zona molt ben equipada, interessant de conèixer i de fàcil accès.

 Amb les motxilles a peu de via escalem l'aresta de la sardana. Els companys a la R.1


  Xapes que ens indiquen la via.


Les crostes o llastres sanejades.


Escalant a l'ombra.

 En Pany amb la Mola al darrera.





Escalant la darrera via del matí, el diedre 27 d'agost. amb un pas de 6a+ que es pot superar amb A0.

6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Vau fer una bona repassada a la zona Joan ! et recomano les de mes a l'esquerra, la 20 anys després és magnífica la Taca Blanca i cap de Fusta un pel mes dures, passos de bloc, la 1 d'octubre i l'orella d'ós divertides. Encara hi teniu feina aquí, ah i hi tens una dels Masó de iedre de Mitjanit, aquí millor portar algun clau però.

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia Jaume,
Gràcies per la informació.
Hi tornarem

Salut i a escalar

Jordi ha dit...

Els que ens vam quedar vam tindre temps de escalar la via 20 anys despres
de dos llargs també similar a las altres ben assegurada i amb passets de 6 grau . Un bona zona per passar un matí d,estiu .

Anselm Camarasa ha dit...

Hola Joan. Del cable elèctric hi penjava una estelada. El dia que hi torni l he de treure, i el mástil ens el van doblegar, es van endur l altra estelada que hi havia i el vam aprofitar per posar lo més avall.
Ah per cert, sóc l Anselm Camarasa.

Joan Baraldes ha dit...

Hola Anselm,
Gràcies pels aclariments.
El mastil encara hi és però doblegat i mig arrencat... i l'estelada també. Ja és estrany que no l'estripessin.
La via Jaume Camarasa fa referència a algun familiar teu ?

Salut i a esclar

Anselm Camarasa ha dit...

Hola Joan. El mastil tambe l hem de canviar, segurament 11 setembre. Si Jaume Camarasa era el meu pare (un dels TIM de l aeri).
Fins ara