5 d’ag. 2020

Vies "Èlia i COVID-19" a Coll Roig


Fa uns quants dies varem pujar a Coll Roig per tal que en Pere conegués la zona ja que no hi havia estat mai. Per començar vàrem fer la via Malalts de roca, ràpida, assequible i equipada amb químics, després que en Santi fa un temps substituís els parabolts i els ponts de roca originals per químics.
Un cop a dalt ens adonem que a la placa de la darrera tirada, la més maca de la via, hi toca l'ombra fins a les 13h...i això ens fa pensar que podriem obrir-hi un parell de línies que permetin escalar uns metres mes un cop feta aquesta via, o qualsevol de les altres de la zona.
Així que aquest dimarts hi pugem amb en Pany i ens dediquem el matí en equipar i netejar aquestes dues vies que pugen a dreta i esquerra de la 5a. tirada de la Malalts de roca.
La dificultat de les vies és més alta però no podrem concretar-la fins que la sorra de la neteja , que ara embruta les preses, ens permeti escalar-les de nou.
Les dues vies es poden fer en Ae./V+ i ambdues tenen passos de 6a i més,  però la dificultat en lliure l'hauran de marcar els que la repeteixin i tinguin el grau per fer-les.
Les dues vies estan equipades i només necessitarem 11 cintes exprés.
Via Èlia. 25m.V+Ae  (6a+?)
Via COVID-19 30m V+Ae (????)
descens rapel de 25m.

Inici de la via Êlia.


Inici de la via COVID-19


Els 2 metres finals, Ae...o ????