26 de juny 2022

Via Rumba Catalana.

 




Aquest dissabte hem anat a les Arenes a buscar l'ombra del matí. Aquesta paret ens permet escalar fins les 12 del migdia sense que ens toqui el sol.

Aquí podreu trobar informació de la paret

Nosaltres varem començar per escalar la via "Aresta de la sardana" i a continuació la "Buscapeligru", dues vies (22 i 23) que ja coneixiem d'una visita anterior. Aquestes son dues vies ben equipades amb una dificultat de IV / V i amb algun pas que jo vaig trobar de V+ no obligat.

Al costat mateix de l'Aresta de la sardana, a la seva esquerra, hi varem veure una línia de parabolts que semblaven nous. Així que ens hi posem sense tenir-ne cap referencia.

La via es nova, la van obrir fa pocs dies i es diu " Rumba catalana" (21)segurament en vàrem fer una de les primeres repeticions, i encara li calen repeticions per tal que estigui neta i sanejada. A  nosaltres ens va saltar alguna presa. Personalment vaig trobar que les assegurances allunyen molt i per tant és una escalada amb exposició.

El parc natural i a sota les cases de les Arenes vist des de la paret.

En Pany a la via Aresta de la sardana.


                                                                        Buscapeligru


2a. tirada de la via Rumba catalana


Rapel amb la bosa de la marca Edelrid que et permet anar treint la corda a mesura que baixes i evitar així els embolics.







1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Que be Joan, visitant Les Arenes! Un altre dia avisa que hi tinc dues vies obertes aquí.
La mes nova, la Rumba Catalana, és de l'Andreu i la Sílvia i és semiequipada, oberta per baix el que té molt de mèrit en aquesta roca conglomerada, la majoria de vies que hi ha obertes han estat equipades obrint per baix però amb una corda estàtica de protecció i amb un concepte esportiu, d'aquí les assegurances no massa llunyanes excepte algunes línies.