20 de març 2023

Rasquera. Serra de Cardó. Les Picòssies.

 



Fa uns quants dies que en Toni Alarcón em va fer arribar la ressenya de les vies que ha obert en aquesta zona i que darrerament han estat repetides per moltes cordades amb bones critiques d'alguna d'elles.

Amb la colla decidim baixar-hi tot un cap de setmana i fer-ne les que sigui possible.

El dissabte arribem a la zona d'aparcament, a sota les parets i coincidim amb uns escaladors de Tarragona que també volen fer la Fava al Rei, però tot seguit arriben dos cotxes amb 4 cordades i ells decideixen marxar a un lloc més tranquil.

Nosaltres som els primers en arribar a la paret i en Pany i jo ens posem a la via La Fava al Rei i en Jordi i en Joanet a la via Pastissets farcits, que puja a la nostra esquerra.

Aviat arriben més cordades i la paret s'omple d'escaladors, xivarri i la tranquil·litat del lloc desapareix.

Un cop feta la via de la Fava al rei, que ens va agradar força i es recomanable, i mentre no acaben els nostres companys, li demano al Toni Aymamí si la via que han fet ells és maca, i em diu que si, així que ens posem a la via dels Xortos, que puja uns metres a la dreta. Aquesta via no te res a veure amb l'altre ja que te trams que mes que escalar grimpes per la paret entre blocs i vegetació.

En el penúltim rapel les cordes no volen baixar i estem una estona treballant-hi fins que finalment aconseguim recuperar-les. Els rapels de 60m en una paret com aquesta, amb tanta vegetació no son gaire adients.

El diumenge tornem a pujar i nosaltres escalem la via del Chiky, una via potent que ens ha agradat molt i que val la penar recomanar. amb una segona tirada difícil que superem amb algun pas d'A0, i amb una cinquena també potent, però que ens trèiem en lliure.

Els companys escalen la Fava al rei i en surten ben satisfets.

Nosaltres , mentre esperem que acabin la seva via, fem les dues primeres tirades de la via pastissets farcits, que son molt maques i en les que cal fer treballar el cap en la primera, degut a la llunyania de les assegurances, i tibar fort en el diedre la de la segona tirada.

Un cap de setmana ben aprofitat que ha culminat amb la fabulosa victòria del Barça











1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Joan i companyia, vau fer un bon reguitzell de vies. Nosaltres vam fer la Si encara hi fossis Chiky i vam marxar a dinar, llàstima no ens puguèssim acomiadar, fins la propera.