18 de juny 2023

Descobrint els Cingles de les Pasteres

 


Aquest dissabte hem pujat a Guardiola de Berguedà a descobrir aquesta nova zona d'escalada.

Per arribar-hi entrarem al poble i agafarem el carrer que fa cantonada amb una peixateria.

El carrer puja en direcció al monestir, que el deixem a la dreta i continua asfaltat fins el cementiri, a partir de llavors una pista forestal d'uns 4km ens portarà fins la corva a on deixarem el cotxe. 


Nosaltres hi hem deixat una fita per facilitar-ne la identificació.




D'allí comença a baixar un corriol que, en 35 o 45 minuts, ens portarà a peu de vies del segon sector. Cal valorar la feina que han tingut els equipadors de les vies per obrir camí per entre el bosc, tot i que en algun punt, malgrat les fites, pot costar de seguir.

La baixada és una mica penosa pero ho és més el retorn en pujada un cop cansats d'escalar i amb el sol que ja apreta de valent. nosaltres vàrem tenir algun núvol que ens va fer mes portable el retorn al cotxe, però la suada no te la pots pas evitar.

La roca de la zona és bona, tot i que al Pani li van saltar un parell de llastres i en una de les ocasions va caure uns 5 metres sene, per sort , fer-se mal.

Hi ha molt bones preses de ma i en canvi pels peu costa una mica de trobar-les. 

Les vies estan ben equipades amb parabolts i tenen uns 30 de llargada.

Nosaltres vàrem començar per les de l'esquerra que segons la ressenya son de IV+ i V i ens van semblar prou difícils com per graduar-les totes elles de V i amb algun pas de V+ en totes elles (opinió subjectiva)




 Les vies estan molt properes l'una de les altres.




1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Una zona nova be demana una visita, ho vaig llegir al Gatsaule i ara vosaltres. Ens hi haurem d'escapar, gràcies per la informació.