5 de nov. 2023

via "Roi" i continuant per la via la Carla se'n va a la selva(variant rapel)

 







Aquest dissabte el temps estava rúfol i tot i que ens vàrem arriscar a pujar a Malanyeu no les teníem totes amb nosaltres, i el cel ennuvolat amenaçava pluja.

Un cop a l'aparcament veiem que el cel s'havia aclarit però la temperatura de 3º era ja freda. Ens apropem a la paret ben abrigats i decidim començar a escalar la via Roi, una via de 20m oberta per en Toti Vàles el 2009 i que puja a la dreta de la via de la Carla.

Començo jo la via Roi i un cop a la reunió i passo una cinta llarga i faig un flanqueig a l'esquerra per trobar la línia de la via Carla i 10 metres mes amunt hi faig la reunió.

Comença a plovisquejar però encara no prou com per decidir-nos a baixar. Pugen en Joanet i en Pany i continuem amunt a buscar la R.2 de la via i continuar per la variant del rapel que és més directe.

Un cop comencem a rapelar comença a ploure mes fort i deixa la paret ben mullada. Així que en Josep Ramon que estava fent la via en solitari i una segona cordada que començava la segona tirada decideixen abandonar.

Nosaltres decidim donar per acabada la matinal d'escalada i anem a passejar per la paret per anar identificant per on pugen les altres vies i arribem fins les Taules de la llei. Allí hi veiem una corda fixe. Algú està equipant una via que comença en l'esperó de les taules de la Llei i uns metres mes amunt flanqueja a l'esquerra a buscar la placa de roca neta que puja a buscar la zona a on la via Deila hi te la R.2.

Finalment tornem al cotxe amb el temps just per evitar uns núvols molt negres que s'estaven apropant i amenaçant amb més pluja.