23 d’oct. 2024

via " La formigueta escaladora" a la Gorra Frigia



Avui, amb en Pere Joan Bosch, hem anat a escalar aquesta via que fa unes setmanes que es va acabar de restaurar i que ja ha tingut algunes repeticions.

La via la trobarem uns metres mes amunt d'on hi ha la cord fixa que ajuda a pujar per la canal i per sota de la via La historia interminable. Podrem identificar el seu inici perquè hi ha una brida verda en la primera xapa, de fet anirem trobant brides verdes en les xapes inoxidables que hi han posat.

Hi ha moments, com en l'inici de la segona tirada, que la via va a buscar la reunió i les xapes de la via historia interminable que no son les inoxidables d'aquesta restauració..... ja que al sortir de la R.1 podem veure dues xapes amb la brida verda i per trobar la tercera  hem de fer un flanqueig a l'esquerra per xapar les de l'altra via i trobar a sobre la xapa amb la brida....

La via està equipada i, amb els estreps i una antena, es poden superar els passos difícils si, com és el meu cas, no es te el grau per fer-los en lliure.

Un cop al cim, no trobarem cap reunió nova, així que haurem de refira-nos d'una reunió antiga amb dues xapes amb anelles molt rovellada.

Sembla estrany que, ni els que van restaurar la via historia interminable, ni els que han restaurat aquesta via, no hi hagin posat una reunió bona per assegurar la tirada i que doni confiança per rapelar per la mateixa via.

La roca en algun tram encara presenta alguna crosta que no et dona prou confiança, però en general és prou bona.

Cal portar unes 20 cintes per poder xapar totes les assegurances.

Salut i a escalar

   Inici de la via.


    Possible reunió abans de començar l'Ae.


   R.1

    Tibant d'A0 per arribar a la R.1.