30 de nov. 2008

Montroig. Escalant a sota l'Ermita de Montalegre

Aquest diumenge teníem intenció d'anar a escalar a Àger però, a mesura que ens hi anàvem apropant, ens ha semblat que la neu cobria les parets a on ens dirigíem. Un cop passat el monestir de les Avellanes, ja hem vist clarament que a les parets d'Àger hi havia neu i per tant, hem girat cua i cap el Montroig que hi falta gent.

Mentre ens hi apropàvem comentàvem que podríem anar al diedre Blanqueta, que si bé jo ja l'havia escalat, el Jordi encara no.
En la corba de la pista que puja a l'ermita de Montalegre, a on cal desviar-se per anar a peu de la via, ens hem parat a veure quina temperatura feia i com que el fred apretava de valent, finalment hem decidit pujar a Montalegre i escalar en unes vies d'esportiva que hi ha a sota mateix de l'ermita. No en teníem les ressenyes però jo recordava que la roca era bona i que el grau rondava entre el 5º i el 6b. Si algú en te les ressenyes o bé sap a on trobar-les, us agrairem que ens les passeu.

Després d'esperar-nos una estona dins del cotxe a que els núvols que tapaven el sol se'n anessin i el deixessin lluir per escalfar-nos els ànims i la paret, hem baixat a peu de vies (5') i hem fet 6 vies.


Les vies tenen uns 25 m, la roca és molt bona i estan ben assegurades.

Una primera molt senzilleta de 4 /4+


La segona ja tenia un pas de 6a+ que jo he pujat escaquejant-lo per un diedre de la dreta i que després he repetit en "top rope"


La tercera puja per un marcat diedre molt bonic i assequible. 5º/5+



Un servidor "espatarrat" tot superant el diedre



La quarta supera un sostret amb passos de 6a


El Jordi superant molt bé el sostret


La cinquena te uns passos molts fins i extra plomats (6b) que el Jordi ha evitat per un diedre de l'esquerra i que jo, en "top rope" he pujat fent els passos en A0.


La sisena i darrera via de la jornada és molt vertical però amb molt bona presa. 6a.


Vistes del Peladet Oriental i les parets de Vilanova de Meià completament nevades

6 comentaris:

Mingo ha dit...

Ja ho van dir divendres que nevaria, fins i tot a Montserrat, per sort es van equivocar. No sé si coneixeu massa el Montroig, però hi ha més vies de dificultat semblantal diedre blanqueta. Com la via del Lluis, la dels germans Gutierrez, la dama de los vientos, la del curset, la rosa d'abril,...etc.
Salut

Llorenç ha dit...

Vam fer bé de quedar-nos a caseta!!! a recuperar la son perduda!!! veig que la cosa estava malament per fer via llarga per Lleida!

Joan Baraldes ha dit...

Gràcies per la informació Mingo.

Jo ja hi havia fet el diedre Blanqueta i la Brothers Ruiz. I una mica més a l'Est, la via Pensionistes.
Saps a on trobar més informació de les vies que varem fer ?

Joan Baraldes ha dit...

Llorenç, a casa no us hi heu de quedar mai !! ja que si bé feia fred, al final el sol va escalfar força i varem escalar molt bé. A més, si us quedeu a casa no penjareu cap ressenya i la trobarem a faltar !

Pietro ha dit...

Hola,
A la guia Escaladas en la Noguera de ediciones Prames surten unes vies d'esportiva sota de l'ermita (pags. 112 i 113). Per la informació que dones i la foto crec que són aquestes.
Es veu força bonic el lloc per passar-hi un dia relaxadet. L'equipament és bo?

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia Pietro,

Gràcies per la informació. Pel que fa a l'equipament, si és correcte. Quasi totes les vies estan amb bolts, tot i que em sembla que en alguna de les que no varem fer hi havia espits. Tot i això, en alguns moments varem utilitzar algun friend ( entren molt bé)per anar més tranquils quan el grau començava a picar ( encara ens fa por volar... que hi farem )