9 de des. 2008

Coll de Nargó. Vies Àfrica i Manelet


Aquest dissabte amb el Jordi varem pujar a Coll de Nargó a fer dues vies molt maques, ben assegurades i amb una roca molt bona.


A les 10 del matí, i amb el cel enteranyinat, encara fotia un fred que pelava. Però una mica més tard el sol ja començava a escalfar i nosaltres ens preparàvem per anar a peu de paret.
Quan nosaltres ja estàvem escalant,va arribar una cordada de veterans que venien a fer la via del costat. Amb l'Emili Martínez de Manresa, el Joan Oliva i l'Antoni Cespedes, varem compartir paret i escalada.

Mentre nosaltres estàvem a la paret, un ramat d'ovelles va envoltar els cotxes i semblava que se'ls volguessin menjar. Més tard van arribar a peu de via i llavors varem patir una mica per les motxilles que havíem deixat abaix.


La primera via que nosaltres varem fer va ser l'Àfrica. Aquesta via et fa fer passos en diedre, en adherència, en regletes i atlètics. Vaja ,que fas de tot i disfrutes molt.


La primera tirada comença per un diedre que si vols et permet posar alguna cosa abans d'arribar al primer bolt.

La segona tirada comença amb uns passos finets que et fan buscar bé les preses.

La tercera tirada és potser la més variada i acaba amb uns passos molt verticals i atlètics, ens els que hi cal anar amb decisió.

En definitiva una via molt recomanable i que serveix per preparar-te per la següent via, que és més difícil.


Descens: Amb dues cordes de 60 m es pot baixar fent un 1r rapel de 30m fins a la R2 ( però compte perquè és molt just !!!) i un segon de 50m. fins a peu de via




La via del Manelet comença amb uns primers passos molt finets per una roca extranya fins el primer bolt i uns passos molt atlètics per xapar i sortir d'un desplom. Si bé la ressenya marca 6a, podria molt bé ser un 6a+ ( els inicis de via sempre costen més del compte). Tot i això, el pas es pot fer en A0. Aquesta primera tirada acaba amb uns passos molt verticals en els que no es veu el darrer bolt i a on cal anar-hi amb decisió però hi ha molt bona presa, encara que d'entrada no ho sembli.

La segona tirada és la que te el pas més difícil i jo, que em tocava anar de primer, el vaig fer en A0. El Jordi el va fer molt bé en lliure buscant-se la vida per unes preses a la dreta del pas.

L'entrada a la reunió és molt maca.
Aquí varem coincidir amb la cordada de veterans que baixaven fent rapel.


La 3a. tirada, tot i que és la més fàcil, te uns passos molt verticals i finets abans d'arribar a la R3. que el Jordi va fer molt bé.

En resum podem dir que és una via molt maca i disfrutona, d'aquelles que et deixen un bon regust de boca i que recomanes als companys.

El descens es pot fer amb un rapel de 30 fins a la R2 i un de 55m. fins a peu de via.

5 comentaris:

Llorenç ha dit...

Una jornada ben aprofitada! tot i el fred que ha fet aquest cap de setmana!

la Africa si que l'he fet, però la Manelet, tenia curiositat! gracies per la piada, ja ens hi aproparem algún dia per combinar-la amb l'esperó dels menairons!

Eduard ha dit...

L'Àfrica és una via molt divertida i recomanable, la Manelet la tinc pedent, com diu el Llorenç, per fer-la amb l'Esperó. La Paula i jo vam estar fent esportiva al sector del dipòsit el mateix dissabte, gaudint del calcari de Coll de Nargó!!

Joan Baraldes ha dit...

Hola Llorenç i Eduard, la via del Manelet us la recomano, segur que la disfrutareu molt i us servirà d'escalfament per fer l'Espero dels Minairons, que jo el recordo amb passos més difícils, però també molt interessant.
Eduard, quines vies ens recomanes al sector dels diposits ?

salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Ep, no he fet cap de les dues, i em sembla que ens hi haurem d'acostar, l'entorn es veu molt ferm i la roca bona.
Felicitats per l'activitat!

Joan Baraldes ha dit...

Hola Jaume, les vies son molt maques però, si encara no coneixes la zona, t'asseguro que val la pena i que hi ha més vies maques i amb bona roca.