27 de des. 2008

Montserrat. La Plantació. Via Canvi Climbàtic

El dissabte 20 varem anar amb el Jordi Martínez i el Kiki, a la Plantació. Jo era la primera vegada que escalava en aquesta zona, (deixant a banda les escalades al Sentinella). La via escollida va ser "Canvi Climbàtic". Aquesta és una via nova dels germans Masó que lògicament li manquen repeticions perquè la roca estigui més neta però que és molt maca , força assegurada i del tot recomanable.


Com ja comentàvem, la via tot i que està força neta, encara li calen repeticions per que caiguin algunes llastres i preses inestables. Nosaltres varem colocar algun friend petit i un tasco.
La primera tirada és fàcil i t'ajuda a posar-te en situació sense patir. La segona tirada ja és força vertical i les assegurances hi son més properes i abundants. En els darrers metres cal fer un clar flanqueig a la dreta (5m) a on trobarem un clau, que des del darrer espit no es veu, i que ens deixarà al mig d'uns arbres no gaire valents, dels quals farem la segona reunió.
La tercera tirada és realment bonica i te el seu punt culminant arribats a un petit desplom, a on cal escalar un metre més sense veure el següent espit, però amb bona presa.
Un cop a la R3 podrem descarregar-nos del que portem a sobre ja que, un cop feta la darrera tirada, farem un curt rapel que ens tornarà a la R3 i a partir d'allí baixarem per una canal que està senyalitzada amb fites i que ens conduirà a la canal dels llorers, uns 50 m. per sobre del inici de la via.
La darrera tirada és la que te els passos més difícils i verticals. Es pot assegurar l'inici de la tirada amb un tascó petit.
El cim de l'agulla és petit i força descompost, cal anar en compte, però les vistes son molt maques.



Com que la via està molt ben ressenyada, jo em centraré en donar informació que pot ser útil a aquells que encara no coneixeu la zona.
Aproximació: Deixarem el cotxe a la pista que hi ha entre Collbató i la Vinya Nova.


El camí que seguirem és el mateix que ens porta al Frare baix i també a la Pastareta.


De fet si portes un 4x4 es pot pujar uns 400m més per la pista que puja pel costat d'uns camps d'oliveres fins a un segon punt d'aparcament. En aquest punt comença el corriol que haurem de seguir i que està marcat amb senyals blaves.


Quan arribem a aquest punt, les senyals blaves continuen per la dreta i nosaltres haurem de seguir les senyals grogues que marxen a l'esquerra. Uns metres després arribarem a un coll i el camí baixa durant uns metres, passant per la sortida de la canal / ferrada de les Dames que veiem a l'esquerra marcada per una fita.



Uns metres més endavant deixem el camí de senyals grogues per trencar a la dreta (fita) i prendre la canal dels llorers.


Arribarem a uns primers passos equipats amb graons.

Aquest és el peu de via. Hi ha una petita inscripció a la paret ( al costat de la ma que tinc recolzada a la paret)

7 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats Joan. No vam tenir molt fred? em sembla que la via va per la cara NO.
Nosaltres vam estar el diumenge a la Plantació, vam fer la Pell Roja i la caçadors de mamuts, molt maques les dues.
Salut i bones escalades pel proper any

Gatsaule ha dit...

Veig que darrerament tothom va per la plantació... Com és? Potser és una zona tranquil·la?

La via té bon aspecte, i segur que l'aproximació també!

Joan Baraldes ha dit...

Bones festes Mingo i Joan.

La veritat és que la Plantació és un indret solitari i bonic. Es mereix més d'una visita !! i tant la via com l'aproximació s'ho valen.

Bones escalades i esquiades pel 2009

Eduard ha dit...

Apuntada queda!! Com diu en Mingo: No vau passar fred?

Jaumegrimp ha dit...

Bona via, com la majoria dels germans Masó! ja la tenia ullada i l'haurem d'anar a tastar. Felicitats per l'activitat i Bon any, a veure si deixa de ploure...

Joan Baraldes ha dit...

Bon any 2009 a tots.

En resposta als que ho heu preguntat, aquell dia no varem tenir gens de fred, la temperatura era ideal.

Anònim ha dit...

i think the archive you wirte is very good, but i think it will be better if you can say more..hehe,love your blog,,,