26 de gen. 2009

Ager. via "Inversió Tèrmica"










Aquest diumenge, després de les ventades del dissabte que van fer que ens quedéssim a casa, varem anar a Àger a fer aquesta via que ha estat recentment re-equipada amb parabolts. De fet només cal portar 16 cintes exprés per fer les primeres 5 tirades, però per fer la 6a. tirada cal millorar el que hi ha, i fan falta friends petits i mitjans, i a les dues ultimes no hi ha res.

La via és molt maca i la roca bona, excepte algun petit tram de la 4a. tirada, que a l'esquerra hi han llastres inestables. Nosaltres varem fer A1 i A0 quan ho marca la ressenya i alguns dels passos de v+ ens van semblar de 6a. Però la dificultat màxima obligada de la via és 5+. i quan cal s'hi poden posar friends.
Quan varem arribar, una caiguda de gel ens va donar un bon ensurt i durant les dues primeres hores, ens anaven caient trossos de gel que es desprenien de les canaleres de la part superior. El sol feia que es trenquessin. De fet varem escalar amb força sol fin a la 6a. tirada i després va entrar el front anunciat i en pocs minuts va començar a nevar molt fort. Sort que ja únicament ens faltaven les dues tirades fàcils per arribar al cim. ( també podríem haver-nos escapat per la feixa, però escalar sota la neu tenia un encís especial).

He aprofitat fotos dels companys blogeros per fer-hi la ressenya. Gràcies.


Vista de per on passa la via en les 3 primeres tirades. A dalt es veu el gel que anava caient.


El Jordi fent la primera tirada. Molt vertical i sostinguda.

Vista de la 2a. tirada. El Jordi a la R1.


El Jordi a la R3

El gel que ens anava caient a sobre durant l'escalada

La 6a. tirada en la que cal posar-hi alguna cosa més.


8a. R en la darrera canal de la via.

Un cop a dalt, la nevada començava a ser interessant.


Cada cop queia més neu

Al final, la nevada va ser realment forta i tot va quedar ben blanc !!

6 comentaris:

Mingo ha dit...

Ep Joan, enhorabona. Aquesta via és de les que s'ha de fer, és preciosa, recordo la primera i tercera tirada, fantàstiques.
Carai amb el temps, aquest any estem de pega, com estava per pujar amb un cotxe normal (no 4x4)?.

Joan Baraldes ha dit...

Hola Mingo, ja he vist que a tu el vent et va jugar una mala passada.

Pel que fa al temps a Ager va ser molt bo fins a la tarda. Quan varem arribar, la pista estava neta i sense neu. Al marxar hi havia 1 dit de neu i fang a la pujadeta que hi ha abans d'arribar a la pista asfaltada. Amb un turisme sense 4x4 allí haguessim tingut problemes, perquè el fang relliscava molt.

Anònim ha dit...

Bona via!!
Aquesta me l'apunto. Suposo que deu estar en la línia de totes les del Cap del Ras...

Jaumegrimp ha dit...

Bona via, sí senyor, aquesta encara no l'he fet i me l'han recomanat, vaja amb la nevada! quina sorpresa no? com diu el Mingo, enguany vénen torçades, al menys per mí!!

Joan Baraldes ha dit...

Eduard, tens raó, la via està en la línia de les altres del Cap de Ras i com que està ben assegurada o hi pots posar trastos, és molt recomenable.
Jaume, la nevada va ser una sorpresa agradable ja que no va suposar cap entrebanc al començar quan ens quedaven les dues tirades fàcils, Si hagués començat abans, hauriem hagut d'abandonar per la feixa de la 5a. Reunió.
Per cert, he vist que estàs a la nova junta de la UES, és possible que algun dia coincidim en alguna reunió.

Gatsaule ha dit...

Doncs si que te bona pinta, si. Me l'apunto per quan pugui tornar a fer vies com aquesta!

I molt bona la reacció a la nevada, enhorabona!