3 de febr. 2009

Malanyeu.

Aquest dissabte passat no tenia company per sortir a escalar i el temps pintava molt malament, així que vaig anar a passejar per Malanyeu amb la idea de mirar per a on podria pujar una nova via....
Un cop a peu de paret i metre buscava la futura línia, vaig sentir soroll de ferros i vaig buscar d'on venia. Vaig veure i saludar a un escalador que pujava en solitari per la via Epirimountains. Una estona més tard va passar pel costat d'on jo estava i em va saludar. Va resultar que era en Francesc Suñol i varem estar parlant una estona de les vies que havia obert, una d'elles " el camí del tro" a la sud del Pederaforca, que és una de les vies més maques i disfrutones que he fet mai. El vaig felicitar i agrair la feina d'equipador que fa. Com que ell tenia pressa per anar a dinar, ens varem acomiadar esperant poder escalar algun dia junts.
Passejant pel peu de la paret del Devessó, vaig passar per sota de la via que porta el seu nom, " la Francesc Suñol" i vaig veure aquestes dues vies d'un llarg, equipades amb bolts i que, segons he vist navegant pel forum de la FEEC, les va obrir a finals de l'any 2007 en Toti Vales i la Matt Crespo.
Segons ells tenen una dificultat de 4+.
Us deixo, en una foto/ ressenya treta del bloc de'n Joan (Gatsaule /Muntanyenc) informació de per on van les dues vies.




4 comentaris:

Gatsaule ha dit...

M'agrada que les meves ressenyes et siguin útils!

Veig que la roca de Malanyeu dóna per molt.... Gràcies per la informació.

Mingo ha dit...

Joan si vas a escalar a Malanyeu ves a fer la stoc de cok i si el 6b no mola pots sortir per les monges....,no recordo el nom però crec que anava de monges, el conjunt és molt bonic, la Francesc Sunyol que vols que et digui, personalment no mata.
Ja veig que la pluja no t'espanta.

Joan Baraldes ha dit...

Joan, Gràcies per deixar-me utilitzar la teva ressenya !!

Mingo. La stoc de coc ja l'he fet dues vegades i no m'inportaria repetir-la, és molt maca, tot i que la segona tirada la vaig trobar massa llarga ( estic fluix i els braços ja no m'aguantaven...)
ves a fer la via Vinga vinga, del F. Suñol, que segur que t'agradarà.

Joan Baraldes ha dit...

Les dues vies marcades en color negre a la foto, les ha obert en Toti Vales per fer-hi cursos d'escalada i es diuen:
Virgi ( dreta)
Lia (esquerra)