25 de gen. 2011

Ager. El Reverso Tenebroso / Esperó Badalona


El dissabte, amb un fred que pelava, varem pujar a Àger per fer la via "El Reverso Tenebroso" i un cop a la feixa, sortir per les darreres tirades de " l'Esperó Badalona".
Tot i que estàvem sols a la paret, varem fer dues cordades i ens varem posar a la mateixa via. Això, que d'entrada pot semblar una ximpleria, ja que la segona cordada s'havia d'esperar a que la primera fes la tirada, va resultar encertat ja que varem anant fent-nos companyia i sobretot perquè el Juan Carlos va poder recuperar un friend que, ni jo ni el Joan Asin, havíem pogut treure d'una fissura.
La ressenya de la via que portavem parlava de roca brutal, i un cop feta la via, el Manel i jo varem opinar que la roca era brutal en alguns trams i "bruta i tal" en d'altres.
Aquesta és una via en la que fas força Ae si no tens molt de grau.

La via està assegurada amb burils en bon estat i algun pitó a la 1a tirada.
La via comença 10 o 15 metres a la dreta de l'Esperó Badalona i te un buril a peu de via que marca l'inici.

1a. tirada: 35m. V, A1e. El primer buril està a 10m i això i la roca no gaire agraïda fa que arribar-hi sigui una mica exposat. Un cop allí es fan uns passos d'A1e i la resta de la tirada es fa en lliure. Cal navegar una mica per trobar els punts febles i algun pitó amagat. La roca és regular.

2.a tirada: 20m V, A1e. Surt a l'esquerra amb una roca regular i arriba a un tram de roca molt bona, llàstima que calgui flanquejar amb passos d'A1e una mica forçats cap a l'esquerra per entrar a la reunió.

3a. tirada: 35m V, A1e. Tirada que fas quasi tota en artificial fàcil per la proximitat dels burils. Reunió a sobre d'un arbre.

4a. tirada: 45 m V, V+, A1e. Aquesta tirada te la roca molt bona i et permet fer en lliure força metres, tants com el teu grau estigui assolit, ja que comença amb passos de V i va incrementant la dificultat. Entrada a la reunió amb un pas de sostre una mica forçat.

5a. tirada: 30 m III, V+ . Aquesta tirada és de tràmit. surts per l'esquerra i entres en una zona de roca solta i arbres fins arribar a un curt tram de roca molt llisa a on hi ha un pas molt difícil que es pot fer amb un A0.

Un cop a la feixa, nosaltres varem caminar uns 40 m a l'esquerra fins a trobar la R.4 de la via " Esperó Badalona" per tal de sortir per aquella línia.

6a. tirada : 45m V, 6a. Puja per un esperó de bona roca que t'obliga a escalar 6a o a fer trampes de tot tipus, com vaig fer jo. Arribes a una feixa i trobes la reunió caminant 10 m fins la paret.

7a. tirada: 45m V, IV A1e. Comença fent una bavaresa molt maca i vertical, fas un tram fàcil i et trobes amb una placa molt llisa a on cal fer 2 passos d'Ae abans d'arribar al cim.



El Joan Asin un cop fet els 2 passos d'Ae de la 1a. tirada.


Un servidor en el diedre de la 2a. tirada.

El Joan Asin iniciant la 2a. tirada i la cordada del Juan Carlos, Felip i Manel fent la 1a.

El Joan Asin en els passos d'Ae de la 3a. tirada

Escalant en lliure els metres inicials de la magnifica placa de la 4a. tirada

Escalant la 6a. tirada a la via de l'Esperó Badalona"

La cordada més el Felip, que s'hi va afegir per fer el darrer tram.

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Eppp Joan felicitats. Feu cara de fred, si aqui en fa ni m'imagino als altres llocs del Montsec.
Salut

Jaumegrimp ha dit...

Sou valents i optimistes! anar tan lluny a pelar-se de fred...Àger és ideal per quan hi ha anticicló, no per quan hi ha onada de fred pel que veig, ara tot i això vau escalar prou valents!!
Enhorabona.

Jaumegrimp ha dit...

Per cert Joan, oi que has obert alguna cosa més a la Codolosa? ho tens publicat?

Joan Baraldes ha dit...

Fei fred quan bufava el vent, però quan estavem aresarats, al sol s'estava bé.
Jaume, és una via curta de dues tirada a la part superior de la Codolosa " El balcó de la Codolosa" que puja al costat dret de la Rampa.
En el bloc hi trobaràs la ressenya