16 d’abr. 2011

La Codolosa. Via Reincidents




Aquest dissabte he anat amb el Xevi Solà a la Codolosa a fer la via "Esperó Blocaire", que varem obrir fa dues setmanes i la via Reincidents, dels germans Masó, que està al costat mateix.
A la via "Esperó Blocaire" cal fer-hi alguns retocs i sanejar-la encara una mica per tal que quedi més bé. Si algú hi va abans que jo hi torni, trobarà que hi ha un parell de plaquetes de la 2a. tirada que estan fluixes i que cal recargolar. Segons els Xavi, i també el Jordi que l'ha fet despres de nosaltres, a la tercera tirada, a on la roca no és gaire bona, li cal alguna assegurança més per reduir-ne l'exposició, tot i que s'hi pot posar algun friend.
Hi tornarem per deixar-la més bé.
A continuació hem fet la via Reincidents, que a mi m'ha agradat molt. És una via sense gaire dificultat tècnica, que te una segona tirada vertical i amb molt bona roca. És una via poc assegurada però amb possibilitats de posar ponts de roca, llaçar un marlet i colocar algun friend que complementen i completen les assegurances.
A la segona R unicament hi ha un clau, però 1m. més amunt hi trobareu una fisura a on posar-hi 1 o 2 friends i muntar una bona reunnió.
Al cim de l'agulla no hi ha cap reunió, i per tant no és pot rapelar. L'opció que nosaltres hem escollit ha sigut fer el rapel de la via Alimera.
Via Recomanable, a on podreu practicar l'autoprotecció i per tant cal portar-hi material.

El Xavi a la 1a. tirada de la via "Esperó Blocaire"


Iniciant la 2a. tirada de l'E.B.

El Jordi Martinez i el Kiki fent l'Esperó Blocaire

1 comentari:

llembresku ha dit...

Ei Joan!! Aquest hivern ens hi esteu deixant molts de deures a la Codolosa... Serà qüestió de fer-hi una visita! Salut