17 d’abr. 2011

Puntal de la Magdalena superior. via "Charlot"




Avui he anat amb el Xavi Solà a fer la via Charlot al puntal de la Magdalena superior. Nosaltres hem acabat l'escalada al cim de la Magdalena fent la darrera tirada de la via normal a on hi trobarem el darrer espit de la via Simon.
Aquesta és una via sorprenent ja que comença amb una tram de roca dolenta, continua amb roca regular, però a mitja via comencem a trobar roca molt bona, típica dels gorros, que ens farà gaudir molt d'una escalada vertical, força ben assegurada i amb unes preses d'escandol.
Les assegurances que trobarem son burils i espits vells però que encara semblen estar bé. Tot i això, "el Manolo" , que la va obrir l'any 1984, ens ha dit que aviat la restaurarà.
La via comença amb un primer tram fàcil però de roca dolenta a on no hi ha cap assegurança. A la ressenya original aquest tram no hi es contemplat com a tirada. A la R1. hi trobarem el nom de la via pintat de color verd que ens indica l'inici de la via.
A la via m'ha semblat que només, a la 3a tirada (2a de la ressenya original) hi ha uns passos puntuals de 5+, la resta es mou entre el 4º i el 5º fent que l'escalada, quan la roca ja és bona, et faci gaudir d'alló més. Podriem dir que és similar a l'aresta Joan Manel, que puja a l'Ullal de la Magdalena i que la va obrir el mateix escalador.
Nosaltres hem enllaçat la 3a i la 4a tirada. La R4 l'hem fet a la instal.lació de rapel, ja que la R original actualment només te 1 espit.
Si bé la via acaba al cim del Puntal, nosaltres hem continuat fins el cim de la Magdalena superior, pujant per una fisura que permet posar-hi un parell de friends i trobant, en els darrers metres, el darrer espit de la via del Simón, amb un bon pati sota els peus.
Via recomanable.

Inici de la nostra segona tirada ( 1a. en la ressenya original)

A la tercera tirada hi trobarem el tram més vertical i díficil de la via. A la nostra dreta podem veure la línia per on puja la via Simon a la Magdalena superior.

Ultima reunió, ja al cim de la Magdalena superior, a on també hi acaba la via Simon.

La via Charlot vista des del cim de la Magdalena superior.

2 comentaris:

Manolo ha dit...

T'agraeixo que t'hagi agradat la vía, espero aviat reequipar.
Salutacions
Manolo

Mingo ha dit...

Ei Joan aquesta a mi em va agradar molt, em sembla que encara tenia cabells quan la vaig fer. Espero que la lesió la tinguis oblidada. Una abraçada i a reveure