12 d’abr. 2012

Can Jorba. via " Entre Línies"

Ressenya del Joan Asín actualitzada tal i com està ara la via amb la 5a. R més amunt i la tirada més llarga


Ara, que les tardes ja s'allarguen, vaig quedar amb el Joan Asín per anar a escalar i, quan em va proposar anar a can Jorba a fer la seva via "Entre Línies", de seguida li vaig dir que si, ja que era una de les vies que tenia a la llista de pendents.
El Joan, recollint les opinions dels que l'havien repetit, havia afegit un parell de parabolts a la via per tal de disminuir-ne l'exposició d'algun tram molt poc equipat i també hi havia afegit una reunió més, per tal de fer-la més còmoda i fàcilment rapelable.

Ara la via està prou equipada com per no necessitar portar res més, tot i que podrem posar-hi algun friend i llaçar algun arbre amb alguna baga. Tot i això ahir, quan la varem fer, el Joan va veure com algú s'havia endut alguna baga i el clau que, juntament amb un parabolt, formava part de l'equipament de la darrera reunió.
Ara cal arribar més amunt i fer-la en un arbre.!!
Desgraciadament encara queden pirates que s'emporten el material que altres deixen al equipar les vies i que en modifiquen les característiques de la via. Ara doncs trobarem un parabolt en els darrers metres de la via que ens servirà d'assegurança de progressió però no de reunió, ni hi podrem rapelar. Haurem d'anar a agafar els rapels de les vies del costat.

La via m'ha agradat, te els passos difícils assegurats i cal escalar molt quan la dificultat és més baixa. La roca en general és bona i en algun tram molt bona, però cal no baixar la guàrdia ja que encara hi ha algun tram trencat.

A mi em va tocar fer la primera tirada que és la més difícil però molt maca, vaig enllaçar la 3a i la 4a però al final les cordes pesaven molt i potser és millor fer les reunions pertinents.

Per rapelar caldrà desgrimpar 10 m amb molta cura fins a trobar els rapels amb parabolts i anelles inoxidables de la via del costat.
Via recomanable.

Iniciant la via amb passos finets de placa
El Joan a la 2a tirada

Arribant a la R.2

Iniciant la 3a tirada.

El Joan sortint del sostret de la 4a. tirada.

El Joan fent els metres finals de la via. 5a. tirada.

La parella de Joans !!

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona Joan, on queda exactament la via, quines té al costat, per tal de situar-ne l'inici

Joan Baraldes ha dit...

Mingo,
La via s'inicia uns 10 o 15 m abans d'arribar a la zona del Joc de l'Oca i de la paret per on puja la via Sol solet entre d'altres. Al peu de la via hi ha una fita.