23 d’abr. 2012

La Codolosa. Via " 29 de febrer"




Aquesta setmana passada vaig equipar una nova via a la zona Oest de la Codolosa, al costat mateix de la via "Any de traspàs" que en Moragues i companyia van obrir fa uns mesos, d'aquí el nom d'aquesta nova via.
Ja feia temps que m'havia mirat amb interès aquell pany de paret i, quan vaig fer la via " Any de traspàs", em va semblar que s'hi podien aprofitar tres plaques prou verticals i compactes per obrir una nova via.
Lògicament la zona fa que l'escalada sigui discontinua i que els trams fàcils tinguin la roca trencada, però crec que la bona roca dels trams verticals agradarà als que l'escalin.


Dades generals.
- Via: “ 29 de Febrer ” 70 m V
- Oberta: per Joan Baraldés l’abril del 2012
- Zona: Montserrat. Paret Oest de la Codolosa
- Orientació: Sud
- Equipament: Parabolts
- Material necessari: 7 cintes exprés.
- Aproximació: Aparcarem el cotxe en els carrers que hi ha sota el dipòsit d’aigua de Collbató i prendrem el corriol marcat que ens porta a la paret de la Codolosa. Abans d’arribar a l’alçada de la cova de les Arnes cal agafar un corriol a l’esquerra que en portarà a peu de via. 10’
- Descens: Un cop a la R.2 grimparem uns 25 metres fins a trobar un banc i a l’esquerra ja hi trobarem el corriol amb les marques grogues i blanques de “la drecera del Fra Garí” que, en uns 10’, ens deixarà de nou al cotxe.
Les reunions estan equipades per rapelar la via amb 2 rapels de 30 m
1a. Tirada. 35 m ( V), Inici de l’escalada pujant per un tram fàcil de II fins a trobar una placa equipada amb 3 parabolts. Arribem a una feixa i escalant uns metres fàcils arribarem a la R. ( 4 parabolts)
2a. Tirada. 35 m. ( V) Comença amb un tram fàcil fins arribar a una placa assegurada amb 4 parabolts. Superat un nou tram terrós i fàcil, la via continua per una placa de bona roca d’uns 10 o 12 m. fins arribar a la R.2 ( 7 parabolts)

4 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ja hi torno a tenir feina a la Codolosa! haurem d'aprofitar alguna tarda per anar a conèixer les teves noves criatures, gràcies per la feina!

Joan Baraldes ha dit...

Ei Jaume, i si encara no has fet la del costat, pots rapelar per aquesta fer les dues vies.

Salut i a tibar

JAUME ORS ha dit...

S´acumula la feina !!! Abraçades.

JAUME ORS ha dit...

Ah JOan ... estic estudiant a Terrassa i al migdia aprofito i vaig descobrint raconets de S. Llorenç. HI ha boulder a Terrassa ???