7 de juny 2012

La Codolosa. Via " Joans's"



La ressenya base pertany a Kpujo

Ja hi ha una via més a la Codolosa, i encara que no ho pugui semblar, no trepitja les altres vies i ofereix la possibilitat de fer passos força variats.
La via neix d'una idea del Joan Asín i d'una tarda calorosa en la que varem optar per anar a escalar a l'ombra de la Codolosa.
Aquesta és una paret en la que a l'estiu t'hi pots fregir, però a partir de les 4, quarts de cinc, quan hi entra l'ombra, és ideal per passar-hi la tarda i fer-hi varies vies, ara que el dia s'allarga molt.

Després de fer-hi força neteja, tot i que encara cal que la pluja hi netegi la sorra que hi ha quedat, ha sortit una línia força atractiva que s'acava amb uns passos molt dificls en lliure, i que vaig equipar en Ae, a desgrat del Joan, que hagués preferit anar a cercar un esperó que puja per la dreta per tal que tota la via es pogués fer en lliure.

A la via, a part dels parabolts que hi hem posat, s'hi podran posar alguns friends, especialment a la segona tirada, i hi trobarem un tasco vell empotrat en una fissura i un parell de bagues que llacen un arbust i un pont de roca.
La via es pot rapelar des de totes les reunions, i si ho fem des de la R.3, amb 60 m en tindrem prou i de sobres.
La via te el nom escrit en els primers metres de la paret.

Esperem que la gaudiu i que les critiques siguin totes constructives.

Dades generals.
- Via: “ Joans’s ” 65 m V+/Ae ( V/ Ae obligat)
- Oberta: per Joan Asín i Joan Baraldés el juny del 2012
- Zona: Montserrat. Paret de la Codolosa
- Orientació: Sud-est
- Equipament: Parabolts
- Material necessari: 10 cintes exprés. I joc de friends
- Aproximació: Aparcarem el cotxe en els carrers que hi ha sota el dipòsit d’aigua de Collbató i prendrem el corriol marcat que ens porta a la paret de la Codolosa. Fins al peu de via. 10’
- Descens: Un cop a la R.3 farem un rapel de menys de 60m
Les reunions estan equipades per rapelar la via
1a. Tirada. 30 m ( V+), Inici de l’escalada pujant per un tram molt difícil a on de seguida hi trobarem un tascó i un parabolt . Arribem a una feixa i escalant uns metres fàcils arribarem a uns metres desplomats amb bona presa i tot seguit una placa no massa difícil fins arribar a la R. ( 7 parabolts, 1 tascó, una baga i 1 pont de roca)
2a. Tirada. 20 m. ( V+) Comença amb un tram no massa difícil a on podrem colocar un friend fins arribar a un tram molt fi assegurat amb 2 parabolts. Superat un tram terrós i fàcil, la via continua per una placa molt vertical i de bona roca d’uns 8 o 10 m. fins arribar a la R.2 ( 5 parabolts)
3a. Tirada. 15 m. ( Ae) Comença amb un tram fàcil fins arribar a un mur molt desplomat que farem en Ae. Superat aquest tram anirem a l’esquerra, per terreny fàcil, a cercar la R.3.(3 parabolts)



Escalant i equipant a l'ombra de la Codolosa

3 comentaris:

Manel&Ita ha dit...

Felicitats Joan per l'apertura, segur que la farem!!!

Jaumegrimp ha dit...

Vaja parell! no se us pot deixar sols....una altra via a la Codolosa, ara que ja les tenia gairebé totes fetes...alguna tardfa ens hi acostarem.

Jordi_Brasil ha dit...

Hola, Joan's, felicitats per l'aperture, nomes us vui comentar que vem crear el dia 27-05 a sant benet la Plataforma Montserrat, amb la finalitat de ser intermediaris entre el aperturistes i escaladors montserratins amb el nou comiote de escalada motserrati del Patronat +FEEC, bueno, a par dels acords proposatas a la reunio de sant benet, el pasat dimecres 6-06, varem anar el jordi Monterde y jo al patrnat a una reunio del patronat y els agents forestals de Manresa, Igualada y Martorell, crec que son els que patrullan la muntanya, bueno, El LLuis Baciero va escalar lo que queda d ela via Monterde que ens acaben de desequipar el talibans, per fer las diligencies oportunes, y ven fer tots plegats nosltres, forestals y patronat , una volta pels gorros, on vaig aprofitar per borrar al disolvent y un decapant les marques de peu de via de la Miranda de les magdalenes, La Magdalena Inferior y de la gorra marinera, es espilco, aquet nou comite de escalada montserrati, Patronat+Forestals+feec, te la ideia de proximamanet desmontar totoes les vies que surten del margues (asunto molt discutile) i tambe totes les vies pintades o en noms amb pinture a pue de via o amb moaques de pintura als llargs......ojo, (se esta parlan de com poder señañizar els peus d evie i com marcar els cruzaments de vies a reunions o llagas....)
us aviso el Forestals estan achacanyt fotos y documentacio de les vies amb marques o pintura. qualsevol consulta truqueume si vuleu, 671091409, jordi.