11 de juny 2012

La Pastereta. via "Viatge Apatxe"

Aquest dissabte cercàvem l'ombra de la Pastereta i una mica més i tenim fred!!
La via, "el viatge apatxe" que vaig fer amb el Toni ( ex-mòmia) ja que segons m'ha dit ha estat excomunicat per un dels veritables "Mòmies" de Badalona i ara ja no pot ostentar el títol de "Mòmia"...... coses de la vida,
La via és maca però te passos molt durs a la darrera tirada, d'aquells en els que jo em vaig agafar a tot arreu i que, al anar de segon, vaig dubtar si de primer, i amb estreps, els hagués pogut passar.
La via comença amb una tirada fàcil, de IV- que no surt a la ressenya i que només està assegurada amb un bolt. La segona tirada va marxant de costat i és molt bonica i et fa gaudir molt ja que la dificultat és assequible i quan et trobes el pas clau de la tirada, si no ho veus clar pots fer A0. La 3a. tirada és molt vertical i difícil. Jo la vaig fer amb uns quants A0. La 4a. comença molt vertical, jo hi vaig fer un pas d'A0, i a mesura que vas avançant perd dificultat i el bolts s'allunyen..... La 5a. i darrera tirada és realment difícil i te un traçat força sinuós que fa difícil arribar a les xapes i que obliga molt. Jo més que gaudir-la, aquesta tirada la vaig patir per la seva dificultat i perquè, quan vas de segon, sempre escales com pots.
Al baixar varem fer un rapel  de 20m fins la R.4 i tot seguit un de 60m fins la canal que puja a l'esquerra de la via. Això va ser una errada ja que ens va obligar a desgrimpar la canal, molt inestable, i al recuperara les cordes es van encallar en una savina  i vam haver de tornar a pujar un tram per recuperar-les. Suposo que és millor aprofitar els rapels de la Kraken que baixen més per la placa.
Els altres companys, en Joanet, El Jordi i el Vicenç van fer la Stargate i una cordada, que també va venir a la zona, amb la Maika i el Jans, van pujar per la Kraken.


 A la primera tirada, comuna de totes les vies de la part superior.

A la bonica segona tirada, vertical però assequible i que et fa gaudir.



La Maika fent la Kraken i els 3 companys a la Stargate

 
 Superant el 6a de la 3a tirada
 Gaudint en la verticalitat de la 4a. tirada


El Toni mirant-se el passos difícils de la darrera tirada

Amb el Toni, (ex-mòmia) i ara Toni "de Barcelona" je je je


3 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats als dos, lo de l'última tirada no acabo d'entendre si és obligat el 6b+?.
Salut

Joan Baraldes ha dit...

Ei Mingo, no és obligat el 6b+ però el 6a o mes segur, i per mi això ja és molt dur.

salut i a tibar

Gatsaule ha dit...

Si que és dur el darrer llarg, si..., però la roca és molt bona. Felicitats per la via!